Zarko Sesum skal ha fått en dartpil i øyet under semifinalen i håndball EM. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)
Zarko Sesum skal ha fått en dartpil i øyet under semifinalen i håndball EM. (Foto: FRANCK FIFE/Afp)

Serbisk spiller mister finalen, men redder synet

Truffet av gjenstand kastet fra tribunen

Den serbiske landslagsspilleren Zarko Sesum skal ha fått en stygg skade i øyet etter at han angivelig ble truffet av en gjenstand kastet fra tribunen under fredagens hatoppgjør i EM-semifinalen mellom Serbia og Kroatia.

LES OGSÅ: Serbisk snuoperasjon sørget for historisk EM-finale

Oppgjøret ble på forhånd sett på som et av tidenes hatoppgjør i håndballsammenheng, og store politistyrker var satt inn for å forhindre bråk mellom de to lands supportere.

Lørdag morgen ble det rapportert om at spilleren skal ha fått en dartpil i øyeregionen, men utover dagen er det blitt klart at det trolig dreier seg om en mynt som er blitt kastet.

– Siktet på Balic
– Noen på tribunen kastet en dartpil mot Ivano Balic (Kroatia, journ anm.), men den traff Zarko Sesum. Han er på sykehus og vi frykter at han kan miste synet på det ene øyet., sa en representant fra det kroatiske laget til AFP fredag kveld.

– Atmosfæren på tribunen var hatsk. Det ble sunget om drap. Det var trist, men forventet, la han til.

Balic: - Jeg hadde flaks
Under pressetreffet lørdag formiddag fortalte Ivano Balic om episoden. Også han mener det dreier seg om en mynt som ble kastet i hans retning.

– Han som kastet den bommet på meg med 40 centimeter, så jeg hadde flaks. Det er vanskelig å unngå at noe slikt skjer i en kamp som dette, sier stjernespilleren til TV 2.

Zarko Sesum er blitt behandlet for skadene på et sykehus i Beograd, og er uaktuell for søndagens finale mot Danmark. De serbiske spillerne skal besøke sin skadede spiller på sykehuset i løpet av lørdagen.

LES OGSÅ: Norsk dommerpar i EM-finalen

I forkant av oppgjøret ble kroatiske fans angrepet av serbiske hooligans på en landevei utenfor Novi Sad. Biler ble regelrett smadret med balltrær og øks.De siste årene har en lang rekke sammenstøt funnet sted mellom tilhengere fra Serbia og Kroatia.

Serbia sikret seg en plass blant de tre beste i et EM for første gang siden bronselaget fra Spania-EM i 1996. Den gangen var nasjonen en del av Jugoslavia.