Kjersti Buaas (Foto: SCANPIX)
Kjersti Buaas (Foto: SCANPIX)

Endelig lyktes det for Kjersti Buaas i X Games

Tok sin første bronsemedalje i slopestyle.

Etter tre strake fjerdeplasser i slopestyle i X Games, kunne Kjersti Buaas endelig juble over sin aller første bronsemedalje.

- Det er stort! Jeg tror egentlig ikke jeg helt skjønner at jeg har kommet på pallen. Jeg har aldri vært på pallen i X Games i USA. Jeg har tre 4.plasser, og i dag trodde det skulle bli en til. Så jeg bare forberedte meg på det egentlig, sier en svært fornøyd Buaas til TV 2.

Buuas la grunnlaget for plasseringen ved å kjøre et solid første run hvor hun scoret 78,33 poeng. Det holdt til pallplass bak vinner Jamier Anderson (USA) og Enni Rukajävri (Finland).

Norsk debutant på 6.plass
18 år gamle Silje Norendal debuterte i X Games i slopestyle-konkurransen, og endte på en 6.plass.

- Selvfølgelig er jeg er litt skuffet. Jeg var så nærme, og så gikk det ikke helt som jeg ville. Hadde jeg ikke hatt en ekstra brems før det siste hoppet hadde jeg nok stått, og det hadde holdt til pallen slik forholdene er nå, så det er litt surt.

Se intervjuer og reaksjoner i videovinduet øverst i artikkelen!

Både slopestyle-elimineringen hos guttene og slopestylefinalen hos jentene var preget av dårlige forhold. Et kraftig snøfall i natt gav kjørerne dårlig fart. Landslagstrener Thomas Harstad er glad ingen av kjørerne ble skadet.

- Jeg er kjempefornøyd. Det er jo vanvittig bra å få bronse i X Games. Og Silje gav absolutt alt, så jeg er veldig stolt av henne Det har vært vanskelige forhold i dag, så jeg er bare glad de kom seg trygt igjennom løypa og klarte å levere et så bra run.

- Kjersti var helt fantastisk! Det var virkelig fortjent. Hun har vært på 4.plass de siste 3-4 årene. Så dette er sinnsykt kult. Jeg er så glad på hennes vegne, avslutter Silje.

LES OGSÅ: – X Games er gigantisk

Sjekk hele resultatlisten her (ekstern nettside)