halvdan (Foto: Roger Fosaas, © ps)
halvdan (Foto: Roger Fosaas, © ps)

Halvdan Sivertsen ble ateist på grunn av sex

Vanskelig å se hva som var moralsk forkastelig.

På lørdag har programmet «Hver gang vi møtes», hvor blant annet Halvdan Sivertsen er med. I første program forteller han om hvordan det var å vokse opp i et svært kristent hjem.

Vanskelig tid

Sivertsen sier det var rart å fortsette den katolske troen da han fikk seg kjæreste og de startet å ha sex. Det var hardt å se hva som skulle være så forferdelig galt og moralsk forkastelig, med noe som egentlig skulle være fint når du er så ung.

– Som katolikk er det veldig viktig at du går til alters, og at du nyter nattverden. Og for å kunne gå til alters, så må du angre, men etter å ha drømt om sex i årevis klarte jeg ikke på noen måte å oppvise noen slags anger, sier Sivertsen.

Det var også vanskelig å takle grunntroen med at det kun finnes en vei til gud og at uten Jesus er det ingen frelse, til slutt gled Halvdan ut av hele menigheten og endte opp som sin egen herre.

Les også: Halvdan Sivertsen syntes det er oppskrytt å elske ute

Hierarkisk orden

– Det var en slags hierarkisk orden. Det var vår herre, så var det mamma og så var det paven, forklarer Sivertsen.

Den folkekjære artisten legger ikke skjul på noe når han forteller om oppveksten. Det var klare regler og retningslinjer, noe som gjorde problemene svært vanskelig å takle når de oppsto.

Les også: Takket først nei til «Hver gang vi møtes»

«Hver gang vi møtes» har samlet syv av landets mest folkekjære artister på Hvaler gjestgiveri, her skal publikum få bli kjent med de forskjellige artistene på en helt ny måte. Hver episode handler om en av deltakerne, gjennom historien bak artistens musikalske verk. Førstemann ut er visesanger og låtskriver Halvdan Sivertsen.

Du ser «Hver gang vi møtes», lørdag klokken 20.00 på TV 2.