SHOW: Petter Stordalen sjokkerte folkehavet utenfor Clarion Hotel Post i Gøteborg, med et stort scene stunt.
SHOW: Petter Stordalen sjokkerte folkehavet utenfor Clarion Hotel Post i Gøteborg, med et stort scene stunt.

Slik forsvarer Stordalen sitt nye luksushotell

– Tiden er forbi hvor du må bo i en barhytte i skogen og spise barkebrød.

Finanskongen Petter Stordalen sparte ikke på kruttet da han denne uken arrangerte storstilt åpningsfest på sitt hittil dyreste hotellprosjekt, Clarion Hotel Post i Gøteborg.

Den luksuriøse ombygningen av byens gamle posthall har kostet den mektige finansmannen over en milliard kroner. Og prislappen på åpningsfesten han holdt for sine 2000 kjendisvenner - ikke mindre enn 10 millioner kroner.

Vil skape en grønnere fremtid

Petter Stordalen og kona Gunhild har vært mye i media i forbindelse med sitt engasjement for å skape en grønnere fremtid.

Alle må delta for å løse de enorme klimaproblemene, men det betyr jo ikke at man skal slutte å leve - slutte å ha det moro.

Som uttalt miljøaktivist har dermed mange satt spørsmålstegn ved hans livsstil og pengeforbruk i forbindelse med hotellbygging, flyreiser, giganthytter og luksusliv.

Les også: Stordalen bruker stjernenettverk i klimakamp

– Tiden er forbi hvor du må bo i en barhytte oppe i skogen og spise barkebrød. Vi må ha med alle i miljøarbeidet, uansett hvem det måtte være. Alle må delta for å løse de enorme klimaproblemene vi står ovenfor. Men det betyr jo ikke at man skal slutte å leve, slutte å kjøre bil - slutte å ha det moro. Tvert om, vi skal bare gjøre det på en ny og smart måte, forteller Petter Stordalen da God Kveld Norge møtte han i Gøteborg.

Se Petter Stordalen sjokkere på scenen foran 5000 mennesker i videoklippet ovenfor.

Stordalen har vært bevist på å miljøsertifisere og energieffektivisere hotellene han bygger. Han vil klimakompansere og gi bidrag til regnskogen. Engasjementet rundt elbiler og bioetanol er også en hjertesak for Stordalen.

Han er likevel opptatt av å leve et rikt og morsomt liv, hvor lommeboka gjerne er vid åpen.

– Jeg fikk en gave

VIL IKKE STIFTE FAMILIE: Petter Stordalen og kona Gunhild planlegger
  ikke barn i fremtiden. (Foto: dr)
VIL IKKE STIFTE FAMILIE: Petter Stordalen og kona Gunhild planlegger ikke barn i fremtiden. (Foto: dr)
Det var nemlig høy glamourfaktor da åpningsfesten av Clarion Hotel Post gikk av stabelen torsdag.

Med 2400 VIP-gjester, deriblant Katarina Flatland, Katrine Sørland, Moods of Norway-gutta, samt en rekke av Stordalens omgangskrets i finansbransjen var det duket for glitter og stjernefaktor.

Les også: Petter Stordalen fikk naboklage etter kjendisfesten

– Jeg fikk en gave fra Gøteborg, om å reåpne og revitalisere hovedposkontoret i byen. Det var nordens største bygg når det åpnet i 1925. Dette var knutepunktet for kommunikasjon. Når jeg fikk anledning til å gjøre det visste jeg at det kom til å bli en fantastisk spennende reise, det kommer til å bli store utfordringer og det kommer til å koste mye penger. Vi fikk rett på alle punktene, forteller Stordalen.

Det finnes et rikt liv med barn - slik som jeg har erfart, også finnes det er rikt liv uten

Men bak hotellfasaden og jetset-livet befinner det seg en mykere ektemann og familiefar. Han er stormforelsket i kona Gunhild, men barn ligger ikke i fremtidsplanene til paret.

– Hva slags tanker har du rundt det å dele livet med Gunhild uten å få oppleve det å få barn med henne?

– Jeg har hele mitt businessliv og privatliv tenkt at: Det er viktig å respektere de valgene man gjør, selv om valgene kan synes litt vanskelig å forstå ovenfor andre. Også er det noen som har ambisjoner om å gjøre ting i livet som ikke alle ville valgt. Det finnes et rikt liv med barn - slik som jeg har erfart, også finnes det er rikt liv uten, sier Petter Stordalen til «God Kveld Norge».