KAN BLI FCK SPILLER: Mostafa Abdellaoue. (Foto: Schrøder, Tor Erik)
KAN BLI FCK SPILLER: Mostafa Abdellaoue. (Foto: Schrøder, Tor Erik)

Vålerenga fikk presset opp prisen på Mos

Salget av Mostafa Abdellaoue fra VIF til FCK er nå offisielt.

Vålerenga og FC København er etter det TV 2 Sporten erfarer enige om en pris på ni millioner kroner for Mostafa Abdellaoue.

Begge klubbene bekreftet fredag ettermiddag på sine nettsider at salget er et faktum. Avtalen til Mos er på 4,5 år.

Antagelsene om prisen på Mos har variert fra 6,5 millioner til åtte millioner. Men VIF skal ha klart å forhandle den opp til ni millioner kroner. Abdellaoue var i København sammen med sin agent Stig Lillejord tidligere i uken og forhandlet.

- Sportslig sett ønsket vi å ha med oss Mos videre som spiss i Vålerenga også i 2012. Dessverre kan ikke vurderinger og beslutninger i saker rundt spillerlogistikk ensidig bestå av sportslige betraktninger, sier Martin Andresen på vif-fotball.no.

23-åringen er med FCK lørdag morgen til treningsleir på La Manga. Han sier at han ser frem til å utvikle seg som fotballspiller og drømmer om å spille i Mesterligaen med FCK.

Advarte Mos mot FCK-overgang
Tidligere FC København-spiller David Nielsen gikk tirsdag ut i danske medier og nærmest advarte gamleklubben sin mot å kjøpe lillebroren til Hannover-suksess Moa.

– Jeg mener at han har individuelle ferdigheter som ikke holder mål, sa Nielsen da.

Onsdag fulgte han opp uttalelsene i Sportslunsj.

– Kanskje hadde det vært bedre for han å gå til en klubb hvor han hadde vært førstevalget, sa den tidligere Brann-spissen.

TV 2s fotballekspert Tor Ole Skullerud mente at det ikke nødvendigvis er viktig for Mos å spille seg rett inn på laget for å få ut potensialet sitt.

– FC København har nok speidet på spilleren, og har lagt en plan for hvordan de skal utvikle talentet til Mos, sa Skullerud.

Mer om overgangen:

Mos presenteres som FCK-spiller fredag

TV 2s fotballekspert: – FCK har nok en plan for Mos

David Nielsen: – Mos er ikke god nok for FCK

Agenten om Mos: – Det vil nok skje noe ganske snart