thevoice
thevoice

The Voice-mentorene var skeptiske til talentprogrammer

Men mener dette er noe helt annet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I morgen er det duket for premiere på det nye talentprogrammet «The Voice».

Der skal fire av Norges største artister finne Norges beste stemme – og det uten å se deltakerne. Hanne Sørvaag, Yosef Wolde-Mariam, Sondre Lerche og Magne Furuholmen er årets «The Voice»-mentorer. De skal alle få ansvaret for fjorten deltakere hver.

«The Battle»

Mentorene får nemlig høre deltakerne for første gang mens de sitter med ryggen til.

– Det er ganske spesielt det der at vi starter med å ikke se deltakerne. Og dette handler jo mer om å plukke de aller beste av noen som er veldig gode i stedet for at noen skal stå å se ille til mote ut, sier Hanne Sørvaag

Det er i første delen av programmet at mentorene sitter med ryggen til, dette kalles «blind audition». I neste runde er det klart for «The Battle», da synger to deltakere mot hverandre, og mentoren plukker ut den beste.

Les også: Raser mot svensk «The Voice»-slavekontrakt

Lerche ville selv deltatt

Alle mentorene har vært skeptisk til talentprogrammer på TV – men de mener at The Voice er noe annet.

– Denne arenaen er her for å bli. Og da må man heller omfavne den i stedet for å se på det som noe negativt, sier den ene halvparten av Madcon Yosef Wolde-Mariam.

Sondre Lerche har tatt seg en pause fra New York og er kommet til Norge for å være dommer i det nye programmet. Hvis han selv måtte plukke ut ett talentprogram han skulle deltatt på, vet han hvem det skulle vært.

– Det har jeg lurt på. Og jeg tror nok at hvis jeg skulle meldt meg på et talentprogram, så måtte det ha vært The Voice, sier Lerche.

Les også: Karpe Diem støtter Madcons Diplom-isstunt

Kan nå like langt som a-ha

Tidligere a-ha-medlem Magne Furuholmen mener at flere av deltakerne har det som skal til for å nå like langt som de gjorde.

– Vi nådde langt på grunn av mange ting. Det var talent, stahet, hardt arbeid, flaks, gode folk rundt oss. Det er så mange sånne ting som skal til. Men det er folk i den konkurransen her som jeg tror ikke mangler noe som helst for å ta det så langt det måtte være, sier Furuholmen.

Før han legger til:

– Jeg er glad for at jeg ble med.

Les også: Madcon avlyste storslått åpningsshow i siste liten