Cadel Evans, Philippe Gilbert og Thor Hushovd (Foto: JOEL SAGET/Afp)
Cadel Evans, Philippe Gilbert og Thor Hushovd (Foto: JOEL SAGET/Afp)

Cadel Evans med klar tale til Thor: – Jeg er sjefen

Thor Hushovd og Philippe Gilbert blir nødt til å ofre seg i Touren.

Thor Hushovd må regne med å kjøre for regjerende Tour de France-vinner Cadel Evans i sommerens utgave av rittet. Det er den klare beskjeden fra BMC-kapteinen til Hushovd og kompanjong Philippe Gilbert.

– Da blir jeg sjefen. Det handler om at jeg skal vinne, sier Evans.

Etter at Hushovd og Gilbert sluttet seg til laget kan BMC skilte med et stjernegalleri få andre lag kan vise til i sykkelsporten. Men selv om Evans blir den ubestridte lederen i Touren, betyr ikke det at Hushovd og Gilbert ikke vil få sjanser til å kjøre for egne plasseringer.

Full oversikt :Sykkelgodbiter i kø på TV 2

Fordel
– Hvis det er muligheter noen dager så vil de kunne ta dem. Jeg ser på det som en fordel at de kan gå i brudd. Men noen ganger vil jeg trenge dem i nærheten av meg, sier Evans.

Han gir «Oksen fra Grimstad» gode skussmål.

– Jeg liker Thor godt og har kjørt med ham siden 1999. Jeg liker måten han kjører på og ser frem til å jobbe med ham i år.

Les også: Passtrøbbel gir sesongåpning i Qatar for Kristoff

Håper på gul trøye
Og Thor Hushovd, som syklet i den gule ledertrøya i sju dager i Tour de France i fjor, ser ut til å ha innfunnet seg med å spille andrefiolin i år.

– Jeg har aldri kjørt inn på Champs-Élysées på et lag med den gule trøyen. Dette er noe jeg har lyst til å oppleve. Både jeg og Philippe vet at vi er nødt til å ofre oss noen ganger i løpet av Tour de France. Dette forsto vi da vi signerte for BMC og vi ser ikke dette som et problem, sier Hushovd.

For det er først og fremst vårklassikerne Hushovd ønsker å fokusere på i 2012. Der vil Hushovd være blant favorittene sammen med lagkamerat Gilbert.

– Vi har diskutert hvordan vi skal fordele klassikerne mellom oss. Jeg tror jeg kan hjelpe Gilbert til seier blant annet i Flandern rundt, mens mitt store mål nå er Paris-Roubaix. I Milan-San Remo, for eksempel, kan Gilbert støte mot slutten, mens jeg kan sitte helt rolig og eventuelt være med på en massespurt hvis støtet ikke funker, illustrerer Hushovd.

Les også:Sky vil vinne grønn og gul trøye i Tour de France

Gilbert har troen på samarbeid
Den belgiske motbakkekongen Philippe Gilbert gleder seg til å sykle på lag sammen med sin norske treningskamerat gjennom flere år.

– Jeg og Thor har snakket mye om dette på våre treningsturer sammen. Dette blir ikke vanskelig i det hele tatt. Vi er et lag. Jeg er veldig glad for å være på lag med ham og gleder meg til denne sesongen, sier Gilbert.

Cadel Evans (Foto: Kristian Oma/)
Cadel Evans (Foto: Kristian Oma/)