De største reisearrangørene tilbyr ulike aktiviteter og underholdning for både små og store barn på ferie. Men hvor bra er egentlig disse tilbudene?

I kveldens episode av «Redd ferien min» har vi alliert oss med to barnefamilier på ferie på Gran Canaria for å finne ut akkurat det.

Se «Redd ferien min» på TV 2 i kveld kl 20.30

To barnefamilier

På Star Tours Blue Village i Bahia Feliz møter vi familien Vildalen. Her er mamma Birgit Vildalen Sandin på ferie med datteren Guro (9) og sønnen Håvard (11).

– Det jeg forventer, er at de skal bli kjent med andre barn og ha det gøy, sier Birgit.

Familien Agledal er på ferie på Vings familiehotell Sunwing Resort & Spa i Arguineguin. Her møter vi Iris og Bent Agledal som er på ferie med sine tre barn, Mali (3), Malene (9) og Martin (12).

Sammen med familiene har vi fulgt tilbudet for barn på en tilfeldig valgt dag uten at reiseselskapene vet at vi er til stede.

Saken fortsetter under bildet.

barneklubb4 (Foto: TV 2 hjelper deg)


Les også: Familien på fem sparte 7400 kroner på to uker med all inclusive

Lite kreativt hos Ving

Vi begynner med barneklubben på Ving.

– Bra at det er aktiviteter som man kan være med på uten å måtte bestille på forhånd, sier mamma Iris.

På Vings hotell starter dagtilbudet med kreative aktiviteter for barn fra 8 år til 12+. De kreative aktivitetene som varer i tre kvarter går ut på at barna får velge mellom tegning eller perling.

Vi syntes ikke at aktivitetslederne til Ving her var verken særlig kreative eller motiverende, men noen av jentene likte dette godt.

– Jeg fikk tegne, laget armbånd, det var veldig gøy, sier Malene.

Men perling og tegning var ikke noe for 12 år gamle Martin som forsvant raskt for heller å spille på betalingsautomater.

– Det er der pengene forsvinner, men men. Er vi på ferie så er vi på ferie så litt må det gå til sånt også, sier mamma Iris.

Saken fortsetter under bildet.

barneklubb5 (Foto: TV 2 hjelper deg)


Les også: Hotellet i Tyrkia ødela familien Høies ferie

Ikke for alle

Noen timer senere har Ving aktiviteter i vannet i en halv time – som er mer populære. Her blir det flere konkurranser der barna blant annet kappsvømmer på madrasser.

– Det var veldig gøy da vi skulle svømme ute på madrassene, sier Malene.

Men noen av aktivitetene er ikke for alle. I en av konkurransene skal barna dukke etter skjer som reiselederen kaster ut i bassenget. Malene som nylig har lært å svømme får ikke vært med på dette.

– Da vi skulle hente skjeene, det fikk jeg ikke gjort. Så skummelt ut også, trengte ikke å prøve, sier Malene.

Her opplever vi at Ving er litt for konkurransepreget, og at de som ikke svømmer så bra er engstelige for å bli syndebukker dersom laget deres taper.

– Jeg var redd for å tape i konkurransene og ødelegge for laget, men gikk bra, sier Malene.

Saken fortsetter under bildet.

Ving-barneklubb (Foto: TV 2 hjelper deg)

Ving tilbyr aktiviteter for barn i alderen 8-12+ fem dager i uken. Disse varer fra en halvtime til en time, nesten alle er gratis og krever ingen påmelding.

– Ungene aktiviseres en stund og så kan vi finne på noe sammen etterpå. Da synes de at det er mer kjekt å være med foreldrene etterpå, sier mamma Iris.

Les også: Familien Stordalen betalte en formue for falske flybilletter

Mye aktivitet – men ikke gratis

Hos Star Tour fulgte vi Super Kids i to timer - for barn fra 7 til 12 år. Her må barna meldes på på forhånd – og det koster 400 kroner for 5 dager med aktiviteter.

– Mamma meldte oss inn på superkids først – så ble vi bare med. Trodde egentlig det ville bli kjedelig, men det var morsomt, sier Håvard (11).

Hos Star Tour er det mer fokus på aktivitet enn kreativitet på dagtid med volleyball, og konkurranser som tautrekking og kasting av erteposer, noe barna ser ut til å like godt.

– Dagen var veldig bra, sier Guro.

Star Tours aktivitetslederne virker noe mer engasjert enn hos Ving og aktivitetene varer i to timer, noe også de voksne setter pris på.

– Når man reiser alene med barn er det deilig å få en time eller to for seg selv, sier mamma Birgit.

Saken fortsetter under bildet.

barneklubb6 (Foto: TV 2 hjelper deg)


Les saken: Guttegjeng fikk hotellrom med «barnesenger» og knøttebad

Trygt hos begge

Både hos Star Tour og Ving er barna trygge, og blir godt passet på av lederne under aktivitetene.

Basert på denne dagen er det Star Tour som har de lengste og mest velorganiserte aktivitetene, og som har mest engasjerte aktivitetsledere. Star Tour vinner dagen.

Men vi gir oss ikke før vi har fått med oss kveldsunderholdningen både hos Star Tour og hos Ving.

Les også: Ving droppet «mareritthotell» etter TV-reportasje

Best stemning på Vings minidisko

Star Tour begynner med klovneshow på kvelden for de minste, og et barneshow for litt større barn.

Her er det underholdning fra scenen med luftgitarfremføring og tryllekunstner. Her syntes vi at kvaliteten på underholdningen varierte veldig, og stemningen var ikke helt på topp.

Hos Ving starter kveldsunderholdningen med et hyggelig dyreshow for de minste barna under middagen. Den aller største suksessen blant barna (og noen av de voksne) er uten tvil minidisko! Her er det fantastisk stemning både hos de små og store.

Saken fortsetter under bildet.

barneklubb2 (Foto: TV 2 hjelper deg)

Så mens Star Tour gjør det skarpest på dagen, er det Ving som vinner kvelden og den uhøytidelige sammenligningen mellom de to ender uavgjort.

Et godt tips før du tar med deg barna på ferie er å spørre hva de faktisk har lyst til. Da vi spør Guro om hva hun har lyst til å gjøre neste gang hun skal på ferie, får vi kanskje et litt overraskende svar.

– Kanskje ikke være på Superkids, for jeg vil tilbringe mer tid med mamma, sier Guro (9).

Trenger du hjelp med en forbrukersak?

Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter