nyhet varer butikkene (Foto: Produsentene)
nyhet varer butikkene (Foto: Produsentene)

Se, det er tusenvis av nye varer i butikken

Her får du oversikten over de spennende nyhetene.

To ganger i året dukker opp noen tusen nye varer i matbutikkene. Noen varer må ut, og andre kommer til, som et slags kretsløp.

Les også: Disse varene blir borte i år

Flere av varene er allerede i butikkene, mens andre nyheter først dukker opp presis 1. februar.

Hvis du handler hos en av NorgesGruppens butikker kan du se fram til nesten 1000 nye varer spredt i butikkene.

– Lavkarbotrenden synes også bedre i hyllene fra 1. februar. Blant annet kommer lavkarbobrødmikser inn i hyllene, og vi har også god tro på en ny type lavkarbobars, enten i forbindelse med vektreduksjon eller som mellommåltid eller snacks, sier Kine Søyland, kommunikasjonssjef i NorgesGruppen ASA.

I tillegg tar de inn blant annet raske og sunne middagsløsninger, «Jacobs utvalgte fetaost», frys-tin-cupcakes og «Sørlandschips Rifla Potetchips» med smak av Maldon havsalt, grillet spareribs, og creme fraiche og løk.

Les også: Sjekk hvilke varer som ble lansert i 2011

Grandiosa med nachochips

Fra ICA og Rimi kommer det mellom 500 og 1000 nyheter.

– Det er vanskelig å peke ut noen klare trender, men vi kan fortsatt si at helsetrenden er i fokus, sier Bjørnar Mickelson, kommunikasjonsrådgiver i ICA/Rimi.

Han trekker fram blant annet «Grandiosa Nacho» og «TINE flyt Juice» som potensielle suksessvarer. ICA og Rimi lanserer også ferske kjøttkaker, karbonader og kjøttboller fra sitt eget merke «Matmestern», og kake fra Rimi, «Rimi Myk Sjokoladekake».

Les også: Soho kommer tilbake – ti år etter at den forsvant

Saken fortsetter under bildet.

nyhet-varer (Foto: Produsentene)
nyhet-varer (Foto: Produsentene)

Ny brunost

Hos Coop kommer det til rundt 850 nye produkter, mens cirka 700 forsvinner ut. Av konkurransehensyn opplyser ikke Coop om hvilke varer som forsvinner fra deres hyller, men kan informere om at de blant annet tar inn 18 nye varer fra eget merke «Smak forskjellen».

– Vi synes særlig kalveproduktene er spennende, og ellers kommer vi med noen veldig bra oster under dette varemerket. Det kommer også 31 helt nye varer under varemerket COOP og syv nye fra X-tra, sier Kristin Paus, pressesjef i Coop Norge.

I tillegg tar de inn blant annet lavkarbobrød fra Regal, «Actimel powerfruits»-vitaminshots fra Danome, Sakura Sushi, «Red Bull Sugar Free», flere glutenfrie produkter og relanserte Grandiosa-pizzaer med skinke og paprika, kjøttdeig og løk, og pepperoni.

Paus i Coop mener den største nyheten innen ost er «Millom brunost», en brunost fra Tine med en smak som ligger mellom fløtemysost og gudbrandsdalsost.

Les også: Disse varene har forsvunnet fra hyllene

Go’Morgen med gresk yoghurt

I tillegg til «Millom brunost» lanserer Tine også blant annet en laktosefri yoghurt og en naturell Go’ Morgen-yoghurt med gresk yoghurt.

Fra Mills dukker det opp ny frokostblanding, «Vita hjertego’ Flerkornsflak», en ny type Majones, «Mills hvit og luftig», og to produkter innenfor matlaging lanseres, «Melange stekemargarin med havsalt» i beger og «Melange stekeolje».

– I høst relanserte vi Delikat salater, nå kommer også «Delikat Utsøkte Salater» i nytt beger og nytt design, toppet med gode råvarer, sier Elisabeth Aanstad Ekheim, kommunikasjonssjef i Mills.

Saken fortsetter under bildet.

nyhet-drikke (Foto: Produsentene)
nyhet-drikke (Foto: Produsentene)

Øl på én liter

Fra Ringnes lanseres det litersbokser med Ringnes.

– Det blir en ny runde med «limited edition» etter at fjorårets lansering av denne 1. mai ble utsolgt etter kun seks uker, sier Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes.

Konkurrenten Coca-Cola lanserer energidrikken «Burn regular» med åpne- og lukkemekanisme.

Les også: – Hadde aldri trodd man kunne få kjøpt noe så ekkelt i norske butikker

Nytt godteri

I godterihylla kommer det flere nyheter. Fra Nidar dukker det opp «Stratos dobbel storplate», «Smash! 4fingers», «Smash! XXL limited», «IFA Fruits» med sitron, «Doc’ Halslinser Frisk Mint» og «Laban Salte Rockere Sitronlakris limited».

– Det er «Stratos Dobbel storplate» som er den største nyheten fra Nidar i februar-vinduet, sier Marthe Schomacker, kommunikasjonsrådgiver i Nidar.

Nidar lanserer den store platen fordi de har fått flere henvendelser etter at «Stratos Dobbel» ble lansert i 2009.

Også fra Freia, Kraft Foods, dukker det opp nytt og søtt. «Melkesjokolade med Toppris», «Freia Sommerfuglstrøssel» og «Melkebart». Sistnevnte er sjokolade i rull med melkefyll. På «Melkebart»-rullene er det satt på ulike barter som kan klippes ut. For eksempel hvalrossbart.

Saken fortsetter under bildet.

nyhet-sjokolade (Foto: Freia/Nidar)
nyhet-sjokolade (Foto: Freia/Nidar)

Philadelphia med skinke

Ifølge Kristian Hvilen, kommunikasjonssjef i Kraft Foods, lanseres det også «Philadelphia Skinke Italian Style», en kremet ost med italienskinspirert skinke.

Fra Toro dukker det blant annet opp middagskit for to, og tre middagskit med henholdsvis kebab med couscous, paella og risotto. De lanserer også «Mer av det gode»-saus i tre nye smaker, og ungarsk gulasj, indisk linsesuppe og spansk tomatsuppe som kan varmes i mikrobølgeovnen, ifølge Rieber & Søn.

– Fra Lierne kommer det dessuten sitronkake og karamellkake, som trygt kan serveres til kaffen, sier Geir Holen, kommunikasjonsrådgiver i Rieber & Søn ASA.

Fra Fjordland dukker det opp blant annet «Norske kjøttboller med viltkjøtt i fløtesaus» og «Torskefilet i hvit saus med grønnsaker og naturris». I tillegg lanserer de kjøttkaker i én stor og én liten utgave, og svinesteken kommer med tyttebær i ny utgave.

Fjordland får også «Kos riskrem» med jordbærsmak, og skal passe som et lite mellommåltid eller dessert.

Les også: Nå har Pepsi Raw «floppet»

Tykkere pålegg

Nortura kan presentere 26 nye produkter fra Gilde, 17 fra Prior og en fra Terina.

Fra Gilde er det blant annet nytt og tykkere pålegg, «Pepper’n», «Nistedigg», «Kruttgo» og «Tøff bacon».

– Gilde langtidsmørnetbiff-serie kommer nå med Filet Mignon, eller «indrefileten av indrefileten». Et høy kvalitetsprodukt for biffelskere. I tillegg dukker det blant annet opp kyllingkjøttkaker fra Prior, sier Nina Sundqvist, kommunikasjonsdirektør i Nortura SA.

Neste år skjer det samme – nye varer skal til. Det gjenstår å se om disse produktene får bli i hyllene når varene for 2013 skal lanseres.

Les også: «Kokaindrikken» ble solgt i Norge

Trenger du vår hjelp? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter