Fotball engasjerer på alle nivå i samfunnet og nå har Paul Kagame, president i det afrikanske landet Rwanda, noe overraskende kastet seg inn i debatten om manager Arsène Wengers fremtid i Arsenal.

- Jeg støtter Arsenal mye, men for å være ærlig trenger Wenger å trene et annet lag nå og Arsenal trenger en ny trener for å skape forandring, meldte han på twitter-kontoen sin for fire dager siden.

Han mener Arsenal har vært for lenge uten trofeer.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

- Når et godt lag og en god trener mislykkes for lenge, må en av dem - eller begge to forandre seg, skriver han over flere meldinger.

Kagame frykter at klubben kommer til å bli vant til middelmådige prestasjoner og finne på nye unnskyldninger for at man feiler.

- I min del av verden har det utviklet seg et stort behov for folk til å ta ansvar for slikt, påpeker presidenten.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Wenger har vært i Arsenal i 15 år. Da Kagame ble 50 år, for fire år siden, fikk han tilsendt en håndskrevet hilsen fra den franske manageren, skriver Aftonbladet.

Agame sier også at dette bare er en sport og at han bare er en fan, som kan følge med fra avstand. I senere twitter-meldinger har han moderert seg noe og sier at det nok kan forandre seg for Arsenal uten at noen må gå fra jobben sin.

- Det viktigste er at situasjonen endrer seg.

Rwandas president Paul Kagame. (Foto: FRED DUFOUR/Afp)