Lars Iver Strand og Martin Andresen da Strand signerte for Vålerenga i 2007. Oppholdet i klubben ble et mareritt for Strand. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Lars Iver Strand og Martin Andresen da Strand signerte for Vålerenga i 2007. Oppholdet i klubben ble et mareritt for Strand. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Lars Iver Strand med stikk til Martin Andresen

- Nå får jeg en trener som jeg kan forholde meg til, sier den ferske Strømsgodset-spilleren.

Strand sier han egentlig hadde bestemt seg for å gå til Odd Grenland, som tilbød en bedre økonomisk pakke. Men da SIF-trener Ronny Deila kom på banen så valgte Lakselv-gutten å fortsette fotballkarrieren i Drammen framfor Skien.

– Jeg har et veldig godt inntrykk av Ronny som trener. Han virker real, ærlig og tydelig. Det er noe jeg har savnet de siste årene. Nå får jeg en trener som jeg kan forholde meg til, sier Strand til Drammens Tidende.

Lars Iver Strand fikk lite spilletid i Vålerenga, men tjente godt over 2 millioner kroner i året. 28-åringen måtte kraftig ned i lønn da han signerte for Strømsgodset.

– Jeg får en stygg lønnsreduksjon, men det er bare rett og rimelig. Jeg har vært lenge skadet, og kan ikke kreve store summer. Jeg må først gjøre meg fortjent til pengene, sier Strand.

Ifølge lokalavisen har den tidligere landslagsspilleren måttet godta et lønnskutt på hele 75 prosent.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ønsket om å spille fotball igjen ble viktigere enn pengene denne gangen. Vålerenga betalte i sin tid 7 millioner kroner da de hentet Strand fra Tromsø. Oppholdet i VIF begynte greit, men etter hvert ble skader et stort problem. I tillegg måtte Vålerenga ut med et betydelig beløp til Tromsø om Strand hadde spilt to kamper til for Oslo-laget.

(©NTB)