Northug Lersveen Otterstad
Northug Lersveen Otterstad

Nils Marius Otterstad tør ikke ta Lersveens veddemål: – Kan heller vedde en kasse vørterøl

Ernst Lersveen ville vedde en kasse med vin mot Otterstad sitt utspill om at Northug vil bli fragått etter 20 kilometer på søndagens Marcialonga.

Mandag påstod sportssjef i langløplaget Team Xtra personell, Nils Marius Otterstad, at Petter Northug ville være hektet av etter 20 kilometer på det TV 2-sendte langløpet Marcialonga søndag.

Det fikk TV 2s skireporter Ernst Lersveen til å utfordre Otterstad til et veddemål.

Satser en kasse vørterøl
– «Jeg setter ei kasse med god italiensk vare, levert på døra i Oslo neste uke, på at Petter Northug jr. ikke blir hektet av, og er ute av seierskampen, etter 20 km! Du er kanskje ikke så bråkjekk lenger nå?» skrev Ernst i sin blogg på tv2.no tirsdag.

Nils Marius Otterstad er litt mer avmålt når tv2.no er i kontakt med han onsdag morgen.

– Jeg har ikke lyst til å ta det veddemålet. Jeg kan heller motsatse en kasse vørterøl, sier langløpsforkjemperen.

– Otterstad er en pyse. Dette beviser bare at han snakker med for store ord, sier Lersveen som fnyser av Otterstads drikkevare-innsats.

– Vørterøl hører ikke hjemme i Italia, utbryter Lersveen til tv2.no

Otterstad vedgår at utsagnet om Northug var sagt mest for å provosere.

– Det kan jo virke som om Petter Northug allerede har vunnet Marcialonga, og det var det jeg ville få frem: det har han ikke, poengterer han.

– Når kan vi stole på det Nils Marius Otterstad sier? spør Ernst Lersveen.

Dette blir første gang vi får se den norske langrennskongen i denne formen for langløp, noe som gjør at det kan knyttes en viss usikkerhet til hvor han står i forhold til langløpsspesialistene.

Les også: Levner ikke Northug en sjanse i Marcialonga

Ikke annenrangs skiløpere
Ernst Lersveen er likevel ikke i tvil om at Northug jr. er opp i mot dårligere langrennsløpere.

– «Hvem er det Petter N skal konkurrere mot? Det er ikke Dario Cologna eller Alexander Legkov, det er løpere som enten er ferdige som toppløpere eller ikke er gode nok i «vanlig» langrenn,» skrev Ernst i bloggen.

Dette mener Nils Marius Otterstad ikke er riktig.

– Det står til stryk som journalist, det viser at han ikke har forstått hva dette dreier seg om. Det er nesten litt synd. Dette er utøvere som trener 1000 timer i året dette også, og de spesialiserer seg for å bli best i nettopp langløp, sier Otterstad.

Han mener utøverne er langt bedre som langrennsløpere generelt enn Ernst gir de kreditt for.

– Selv om de spesialiserer seg på langløp har flere av mine løpere slått de norske landslagutøverne i renn på normaldistanse i år. De tar NM-medaljer og går fort på normaldistanser i verdenscup. Det er mange toppløpere fra normaldistanse som har prøvd seg på langløp uten å knekke koden, sier Otterstad og nevner Thomas Alsgaard, Odd Bjørn Hjelmeseth, Frode Estil og Bjørn Dæhlie som noen av de som har prøvd og feilet.

– Jeg står for det jeg har sagt, repliserer Ernst Lersveen.

Les også: Marcialonga-mesteren med klar beskjed: - Jeg kan slå Northug

Northug likevel blant favorittene
32-åringen må likevel moderere sine uttalelser fra Vi Menn noe.

– Selvsagt er Petter en av favorittene, og det er en seier for langløp at en utøver som han finner det attraktivt å være med. Jeg tror Petter vil oppleve at han blir tatt i mot med åpne armer og at han vil se at dette er mer en gentlemansport enn vanlig langrenn.

Lagarbeid kan være det Petter Northug mangler i Marcialonga. Mange etterlyste norsk lagsamarbeid under Tour de Ski, uten at det ble noe særlig av. De norske utøverne gikk for seier for seg selv.

Petter Northug skal i langløpene han deltar på gå for Thomas Alsgaards Team United Bakeries. Der går også hver enkelt utøver for seier selv, noe som kan gi Team Xtra personell en fordel mener Nils Marius Otterstad.

– Jeg er enig i at alle skal gå for seier, men lagarbeid kan være til stor hjelp. Jeg håper vi får se lagarbeid mellom langløpsspesialistene for å riste av seg Petter Northug i Marcialonga. Det er klart det er viktig for langløperne å slå en stjerne som Northug, og det er den beste måten å gjøre det på, mener Otterstad.

– Hvem vinner Marcialonga?

– Jeg holder en liten knapp på Jerry Ahrlin. Han har vunnet tre ganger før, og vet hvordan det gjøres. Jeg vet at Petter har studert hvordan Jerry vant Marcialonga i fjor for eksempel, sier Nils Marius Otterstad som legger til;

– Så håper jeg at jeg får en kasse vin på døren min mandag morgen.