Petra Kvitova (Foto: Andrew Brownbill/Ap)
Petra Kvitova (Foto: Andrew Brownbill/Ap)
Petra Kvitova (Foto: WILLIAM WEST/Afp)
Petra Kvitova (Foto: WILLIAM WEST/Afp)

Kvitova mot Sjarapova i Australian Open

Petra Kvitova var sin egen verste fiende i andre sett mot overraskelsen Sara Errani, men verdenstoeren skjerpet seg og sikret semifinaleplass i tennisturneringen Australian Open.

Kvitova vant 6-4, 6-4, men lå under med tre games (1-4) på Rod Laver Arena – før hun avsluttet kampen med å vinne fem strake games. Dermed holder den tsjekkiske tennisjenta liv i drømmen om å vinne sin andre grandslamtittel. I fjor vant 21-åringen Wimbledon.

Les også: Wozniacki ferdig som verdensener

44 upressede feil
Useedede Errani, som med sine 164 centimeter er langt mindre enn Kvitovas 183, stresset favoritten med mye skru i ballene. En periode var Kvitova sin egen verste fiende, noe 44 upressede feil vitner om.

– I starten var jeg litt nervøs, fordi jeg visste at alle forventet at jeg skulle få en lett kamp. Selvfølgelig ligger det litt ekstra press på deg når du har vunnet en grandslamtittel tidligere. Alle forventer at du skal vinne alle kampene du spiller, men det er virkelig ikke så lett. Det er derfor jeg er så glad for å være i semifinalen, sa Kvitova.

Les også: Federer mot Nadal i semfinalen

Møter Sjarapova
Hun kan overta som verdensener etter Caroline Wozniacki. Den danske jenta mister uansett topplasseringen på verdensrankingen etter tapet mot Kim Clijsters i kvartfinalen, men også Victoria Azarenka og Maria Sjarapova kan overta tennistronen.

Nettopp Sjarapova er motstander for Kvitova i semifinalen på Melbourne Park. Sjarapova slo Jekaterina Makarova 6-2, 6-3. For første gang siden hun vant Australian Open i 2008 er Sjarapova klar for semifinale i Melbourne. I fjor tapte hun Wimbledon-finalen mot nettopp Kvitova. (©NTB)