SKAPER KOKKE KAOS: Jon Almaas skaper kaos på kjøkkenet til Eyvind Hellstrøm når de to møtes som rivaler TV 3 programmet «Hellstrøm inviterer». (Foto: www.toellefsen.com)
SKAPER KOKKE KAOS: Jon Almaas skaper kaos på kjøkkenet til Eyvind Hellstrøm når de to møtes som rivaler TV 3 programmet «Hellstrøm inviterer». (Foto: www.toellefsen.com)

– Det er helt perverst

Derfor får Jon Almaas Eyvind Hellstrøm til å fly i flint på kjøkkenet.

«Nytt på nytt»-general og konkurransemenneske Jon Almaas møtes til kokkeduell med TV-kokken Eyvind Hellstrøm på TV 3 i kveld.

I programmet «Hellstrøm inviterer» kjører NRK-fjeset en enkel strategi for konkurransen: Han lager mat etter innfallsmetoden.

Han har nemlig ingen plan for det han skal lage, og styrer alt etter improvisasjonen. Dette får kjendiskokk Eyvind Hellstrøm til å rive seg i håret av fortvilelse på kjøkkenet.

– Som en kjemiker på et laboratorium

Les også: – Folk som Hellstrøm blir sett på som nazi og rasshøl

DUELL: Jon Almaas og Eyvind Hellstrøm i duell på kjøkkenet.
DUELL: Jon Almaas og Eyvind Hellstrøm i duell på kjøkkenet.
Almaas er tent for konkurranse, og mener han får overtaket på kjøkkenet ved å distrahere TV-kokken.

– Etterhvert som jeg holder på med raske forflytninger, steking, begynner tidlig med fisken og river grønnsaker, mens han bare er i gang med litt spinat og kokt vann. Han blir distrahert og nervøs, og da har jeg et overtaket fra starten av, sier Jon Almaas i programmet.

Hellstrøm derimot fortviler over Almaas sine manglende kokkekunnskaper.

– Jon blandet ingredienser som en kjemiker på et laboratorium, mener kokken.

Les også: Må ta Jon Almaas av plakaten

Den humoristiske NRK-programlederen avslører at den manglende kjøkkenerfaringen kan skyldes et mindre fokus på mat i oppveksten.

– Ingen har lært meg dette. Dette har jeg suget fra eget bryst. I min familie har det ikke vært så voldsomt fokus på mat. Når vi har familiedugnader er det arbeidet som er i fokus, og ikke maten. Vi har med godt verktøy også begynner vi å jobbe. Etter å ha jobbet i 6-7-8 timer er det sånn «fader heller! Vi må ha mat». Da graver vi opp en kålrabi, spøker Almaas.

– Det er perverst

Når kokkeleringen ser ut til å gå i vasken frister Almaas Hellstrøm med sin favorittblanding, nemlig rødvin og melkesjokolade.

– Det er ikke mulig? Rødvin og melkesjokolade. Du mener ikke det?

– Det er jo helt perverst! Mener Hellstrøm som synes blandingen er «forferdelig».

Uenighet rundt markedsføring

Som «God Kveld Norge» skrev tidligere denne uken har det vært mye bråk rundt «Nytt på nytt»-generalens deltakelse i TV 3 programmet.

Almaas fikk en sentral plassering i reklameplakater ute i Oslo i forbindelse med programmet.

Det likte NRK dårlig, ifølge Dagens Næringsliv (DN).

– Det var bare litt uenighet rundt omfanget i bruk av Jon i markedsføring av Hellstrøm-programmet. Det er nå ryddet opp i, og er ikke noe problem for oss, sier underholdningssjef Charlo Halvorsen i NRK til DN.

Dermed må TV3 rive plakatene med Almaas, men TV3-sjef Lasse Kokvik sier til DN at de ikke vil holde det hemmelig at NRK-kjendiser deltar i programmet.