ÉN INN OG ÉN UT: Lørenskog trener Atle Olsen henter Ian MacNeil og slipper samtidig Dominic Noel. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
ÉN INN OG ÉN UT: Lørenskog trener Atle Olsen henter Ian MacNeil og slipper samtidig Dominic Noel. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Lørenskog og Sparta skylder på regningsrot - vil anke poengstraff

Men generalsekretæren i Ishockeyforbundet kritiserer klubbene.

Lørenskog og Sparta fikk forrige uke ilagt poengstraff og bøter for betaling av overgangsgebyr etter fristen. Lørenskog står i fare for å miste seks poeng, mens sarpingene kan bli straffet med trekk av tre poeng. Begge klubbene har også fått bøter for overgangsklusset.

– Vi kommer til å anke straffen. Papirene blir oversendt til forbundet i løpet av få dager, bekrefter sportssjef i Lørenskog, Atle Olsen, til tv2.no.

Les også: Lørenskog og Sparta straffes med poengtrekk

Sparta har ikke bestemt seg for en eventuell anke, men klubben regner med å ha en avgjørelse på plass i løpet av få dager. Det bekrefter nestleder i Sparta, Morten Carlsson, til tv2.no.

Angriper et ”utbredt fenomen”
Dette er imidlertid ikke første gang de to klubbene, og for så vidt norsk ishockey, rammes av lignende saker. I 2010 ble Lørenskog fratrukket seks poeng for bruk av ikke-spilleberettigede spillere. Nå straffes klubben blant annet for regelbruddet rundt overgangen til James Sixsmith, mens Sparta straffes for for sen betaling etter overgangen til Marcus Olsson.

Les også: Sparta sparket treneren

Generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Jon Haukeland, vil ikke kalle det en ukultur, men han mener at varsellampene lyser for det administrative rundt klubbene i Get-ligaen når lignende saker blir mer og mer vanlig i norsk ishockey.

– Det har vært flere sånne saker den siste tiden enn det vi er komfortable med. De tre siste sesongene er det kun Lillehammer og Stavanger Oilers som ikke har vært borti lignende, sier Haukeland.

Les også: Blir bikkjeslagsmål om hockey-andreplassen

– Dette er nok et bilde på at organisasjonene i norsk ishockey ikke er helt der de bør være. Ingen er tjent med saker som dette, sier Haukeland.

Carlsson sier seg enig i at saker av denne art virker skadende for norsk hockey, selv om han også mener at forbundet burde se på fremgangsmåtene sine.

– Vi fikk beskjed om at spilleren var spilleberettiget og at alt var i orden, men så fikk vi en faktura med forfall, sier Carlsson, som innrømmer at klubben har gjort en feil, samtidig som han presiserer at det er straffeutmålingen på tre poengs straff som vil bli klaget på i en eventuell anke.

Sparta fikk regningen få dager før julaften, mens spillerne og administrasjonen gikk på ferie 10. desember. Samtidig fikk klubben ti dagers betalingsfrist.

Les også: – Trist at administrative feil eventuelt skal avgjøre tabellposisjonene

– Uskyldige
Lørenskogs sportssjef vedgår også at klubben ikke har alt på det rene, men at tidspunktet regningene ble utsendt på gjorde det vanskelig for klubben å betale. Derfor mener Olsen at Lørenskog har en god sak når anken overleveres til forbundet.

– Vi føler oss uskyldige i denne saken. Vi har ikke hatt tilgang til kontoene våre i den aktuelle perioden, og noen ganger skjer det uforutsette hendelser. Det må gå an å se utenfor det, fordi ting er ikke alltid svart-hvitt, sier Olsen, som mener at poengtrekk vil straffe de som absolutt ikke fortjener det.

– Det er jo spillerne dette går ut over, og de har jo ikke gjort noe galt.

Les også: Serielederen henter kanadisk senter

Haukeland vil ikke uttale seg om en eventuell ankesak for Lørenskog og Sparta fordi denne vil bli ført videre til appellutvalget dersom klubbene bestemmer seg for å kjempe sin sak mot forbundet.

Satser uansett på andreplass
Med ti kamper igjen av serien før lagene gyver løs på sluttspillet kan en eventuell poengreduksjon viser seg å bli skjebnesvanger for Lørenskog. Det er fire poeng ned til rivalen Vålerenga, og klubben er avhengig av en solid vårsesong for å komme seg best mulig rustet inn til sluttspillet.

– Det kan få store konsekvenser for oss inn mot sluttspillet, men forhåpentligvis tar vi andreplassen uavhengig av en eventuell poengstraff.

Sparta ligger for øyeblikket à poeng (62) med Lillehammer på fjerdeplass i Get-ligaen.