Robert Hedin
Robert Hedin

Viking-trener om Hedins jobb: – Umulig å lage gull av gråstein

Gunnar Blombäck mener kollegene heller bør fokusere på å utvikle gode spillere til landslaget enn å lansere nye kandidater til trenerjobben.

I helgen skrev Østlendingen at eliteserietrenerne Tom-Eirik Skarpsno (Haslum) og Jan-Ivar Lorentzen (Follo) synes at det norske landslaget bør stake ut en ny kurs etter EM-exiten. Ifølge avisen foreslår duoen at Norges Håndballforbund kvitter seg med Robert Hedin og ansetter Elverum-trener Christian Berge som ny landslagssjef.

Les også: TV 2s håndballekspert mener Hedin må slutte i Aalborg

– Feilaktig fokus
Viking-trener Gunnar Blombäck trente Berge i flere sesonger i Stavanger og har bare positive ting å si om sin tidligere elev. Likevel mener Viking-treneren at kollegene som lanserte Berges kandidatur har et feilaktig fokus.

– De kan se seg litt i speilet før de sier noe. Det største problemet er ikke hvem som leder landslaget, men hva som skjer i klubbene. Vi må fokusere på å utvikle spillere. Flere må være skikkelig forberedt når de kommer opp på landslaget, sier Blombäck til tv2.no.

Les også: Slik ser du resten av EM på TV 2

– Vi må bygge nedenfra, skape bedre forutsetninger i klubbene og unngå å fokusere på enkeltpersoner. Det betyr ingen verdens ting om en trener er norsk, svensk, kroat eller spanjol, sier Viking-treneren.

Etter oppslaget i Østlendingen, har Skarpsno presisert på Haslums nettside at han IKKE ønsker en ny kurs eller Hedins avgang.

– For å presisere: Vi trenger ikke en ny kurs, vi trenger å samles om den kursen som er i ferd med å stakes ut av NHF og Hedin, skriver Skarpsno.

Les også: Her scorer franskmannen – med ryggen mot mål

Som å tro på julenissen
Viking-trener Blombäck mener at spillerne må trene mer i ung alder for å være forberedt på å takle overgangen til spill på øverste nivå.

– Når vi ikke når langt i mesterskap med de aldersbestemte landslagene, er det å tro på julenissen at vi skal klare det når de samme spillerne kommer opp på A-landslaget. Man kan ikke lage gull av gråstein, sier den frittalende svensken og legger til:

– Det norske landslaget for kvinner er best i verden, men så har de også verdens beste klubblag. Det er vi ikke i nærheten av på herresiden.

Les også: Endelig lyktes det for Mikkel Hansen