chelsealogo768
chelsealogo768
johnterry1024
johnterry1024

Chelsea-fan arrestert etter anklager om rasisme

En liten gruppe tilhengere skal ha kommet med rasistiske tilrop på toget hjem etter kampen mot Norwich.

Etter kampen mot Norwich på lørdag skal en liten gruppe Chelsea-tilhengere ha kommet med rasistiske tilrop under hjemturen.

Søndag kveld ble en av de involverte arrestert, skriver The Guardian. British Transport Police (BTP) skal ha varetektsfengslet vedkommende og leter fremdeles etter andre som kan ha vært involvert i den påståtte hendelsen.

- Vi ble gjort oppmerksomme på hendelsen om bord 16.00-toget fra Norwich til London, sa BTP i en uttalelse før arrestasjonen.

- Det er blitt hevdet at noen personer skal ha vært involvert i rasistiske tilrop.

På sine hjemmesider skriver Chelsea at de jobber med å identifisere de ansvarlige, og skulle anklagene vise seg å stemme vil de ta affære på strengest mulig måte.

Chelsea tar avstand fra de påståtte ytringene og skriver videre at klubben, sammen med et overveldende flertall av fansen, mener at alle former for diskriminering er avskyelige og har absolutt ingen plass i samfunnet.

Les også: John Terry tiltalt for rasisme

John Terry i retten
Denne episoden er dårlige nyheter for klubben som allerede har saken mot rasismetiltalte John Terry å bekymre seg over.

Under bortekampen mot Queens Park Rangers i høst skal Terry angivelig ha kommet med rasistiske uttalelser mot Anton Ferdinand, og senere ble det tatt ut tiltale mot Chelsea-kapteinen. Dette medfører at Terry må møte i retten 1. februar.

Påtalemyndigheten sa den gang at de mener at de har en sterk sak mot Terry, som hele veien har bedyret sin uskyld.

På lørdag tar Chelsea turen til London for å møte nettopp QPR i FA-cupens fjerde runde. I forbindelse med denne kampen har Chelsea-manager André Villas-Boas bedt Chelsea-supporterene om å ikke ta for seg Anton Ferdinand, skriver The Mirror.

- Med tanke på supporterne er det vårt ansvar som klubb å roe ned situasjonen rundt kampen, sier Villas-Boas.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager

Åtte kamper for Suarez
Årets Premier League-sesong har vært preget av rasismesaker. Luis Suarez fikk åtte kampers karantene fra Det engelske fotballforbundet (FA) for påståtte rasistiske bemerkninger mot Patrice Evra.

Anklagene mot Chelsea-supporterne kommer på toppen av alt dette og må føles som et slag i siden for klubben som allerede har Terry-anklagene å hanskes med.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk