ballllll
ballllll
aguero (Foto: Martin Rickett)
aguero (Foto: Martin Rickett)
Ledley King kan være tilbake i Tottenham sin startoppstilling (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Ledley King kan være tilbake i Tottenham sin startoppstilling (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Elleville overtidsminutter sikret City seieren

Mario Balotelli straffet King og Tottenham.

Manchester City - Tottenham 3-2:

Innbytter Mario Balotelli avgjorde kampen mot Tottenham med et iskaldt straffespark i sluttsekundene.

- Jeg følte ikke noe press. Jeg var rolig slik jeg alltid er når jeg tar straffer. Den keeperen som redder en straffe av meg skal være god, sier Balotelli.

Etter en utrolig andreomgang var det til slutt Roberto Mancinis lag som sikret seg seieren i toppoppgjøret på Etihad Stadium. En tidlig 2-0-ledelse ble raskt hentet inn av bortelaget, før noen dramatiske overtidsminutter avgjorde det hele.

TV 2 Play: Se Balotelli fortelle om straffesparket her.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Målløs førsteomgang
Første omgang på Etihad Stadium bar preg av at det var to lag med respekt for hverandre som møttes.Tottenham gikk rett i angrep fra start og styrte banespillet de første ti minuttene, uten å skape de største sjansene.

I stedet tok hjemmelaget over, og begynte også etter hvert å produsere de største farlighetene. Både Sergio Agüero, David Silva og Edin Dzeko var farlig frampå, men enten stod Tottenham-keeper Brad Friedel i veien, ellers så var avslutningene for dårlige.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, noe som må sies å være et resultat som ikke stod i stil med forventningene forut for oppgjøret.

Hjemmelaget best ut i 2. omgang
Det var også hjemmelaget som kom best i gang i 2. omgang, og både Edin Dzekos innlegg fra skrå vinkel og Micah Richards legg som ble stoppet av en kroppsblokkering fra Benoit Assou-Ekotto kunne bydd på problemer for Spurs.

Syv minutter ut i omgangen fikk Tottenham sitt første gule kort for dagen. Scott Parker hang ikke med på Sergio Agüeros tempo, og etter å ha løpt heseblesende bak argentineren langs sidelinjen ble det til slutt for mye for engelskmannen, som la City-angriperen i bakken og fikk se det gule av dommer Howard Webb.

Et par minutter senere kom Tottenham til en halvsjanse, men Gareth Bale skled i avslutningsøyeblikket og fikk ikke løsnet skudd mot City-keeper Joe Hart.

Plutselig eksploderte kampen
Etter 56 minutter tok City ledelsen. En genial pasning fra David Silva fant Samir Nasri i bakrommet, og alene med keeper gjorde den tidligere Arsenal-spilleren ingen feil. Han løftet ballen utagbart opp til høyre for Brad Friedel, til 1-0 for hjemmelaget.

Tre minutter etter var det duket for nok en nettkjenning for hjemmelaget. Et hjørnespark fra samme Nasri ble stusset videre av Edin Dzeko, og da ikke verken Brad Friedel eller Scott Parker klarte å avklare, kunne Joleon Lescott enkelt skli inn 2-0-ledelse.

Utrolig comeback av Spurs
Ett og et halvt minutt senere slo Younes Kaboul langt, og da Stefan Savic feilberegnet var plutselig Jermain Defoe gjennom. Joe Hart feilvurderte også fullstendig, satte seg selv ut av spill og gjorde det enkelt for Defoe. Spurs-spissen rundet keeper og satte ballen enkelt i det tomme målet til en særdeles viktig redusering for bortelaget.

Etter 65 minutter var utligningen et faktum. Aaron Lennon skled inn fra venstre og la til Gareth Bale. Fra 20 meter fikk waliseren drømmetreff og ballen suste i mål bak en sjanseløs Joe Hart. En drømmescoring av Spurs-spilleren, som føyer seg inn i rekken av gode prestasjoner waliseren har gjort de siste årene.

bale (Foto: PAUL ELLIS, © rc)
bale (Foto: PAUL ELLIS, © rc)

Mancini responderte på Spurs' gjenopplivning ved å erstatte Edin Dzeko med Mario Balotelli, men på dette tidspunktet i kampen var det Tottenham som hadde overtaket.

Med ett var Bale i den formen som gjorde at han fikk plass på årets lag i Europa i 2011. En mot en med Micah Richards kom vingen til et farlig innlegg i det 74. minutt, som kun en avvergende stupheading fra Gael Clichy sørget for at ikke ble en stor Spurs-sjanse.

På den påfølgende corneren kom både Bale og Lennon til skuddforsøk, men førstnevntes forsøk ble blokkert og sistnevntes for løst.

Tre minutter senere kunne Jermain Defoe skapt en kjempesjanse for Spurs, men da det gjaldt som mest klarte ikke spissen å stokke beina.

Matchvinneren kunne vært utvist
Like før det 80. minutt kom kampens tredje gule kort, da Mario Balotelli havnet i dommernes bok etter å ha sparket ned Benoit Assou-Ekotto bakfra. Tre minutter senere var italieneren muligens heldig som ikke fikk sitt andre gule, da han tråkket på Scott Parker i en nærduell mellom de to.

Les også: Burde Balotelli blitt utvist?

Dommer Howard Webb la til fire minutter på Etihad Stadium, og det skulle bli innholdsrikt for begge lag.

Avgjort på overtid
Ett minutt på overtid fikk Jermain Defoe en vanvittig sjanse til å avgjøre for Tottenham, og for alvor melde laget på i den ypperste gullstriden. Gareth Bale dro seg forbi siste City-forsvarer Joleon Lescott og fant lagkameraten på blank goal. Uheldigvis for Spurs hadde Defoe stoppet ørlite opp i løpet sitt, og da han skulle skli ballen i nettmaskene skled han den i stedet like utenfor.

Fire minutter på overtid falt avgjørelsen. Mario Balotelli trikset seg gjennom og ble lagt i bakken av Ledley King. Dommer Webb hadde ikke noe annet valg enn å peke på straffemerket, og fra 11-metersmerket er ingen kaldere enn Super-Mario. Italienerens straffespark var velplassert og godt, og sikret seieren for Balotelli og resten av landsmannen Roberto Mancinis mannskap.

Kings statistikk røk
Før kampen mot søndag hadde ikke Tottenham tapt en Premier League-kamp med Ledley King på banen siden august 2010. Midtstopperen hadde også vunnet samtlige kamper borte mot Manchester City i sin karriere før søndagens oppgjør.

For Manchester City var seieren ekstremt viktig, som er oppe i 54 poeng og har god margin ned til Tottenham som blir stående på 46.

Manchester City stilte med følgende lag:
Joe Hart - Micah Richards, Stefan Savic, Joleon Lescott, Gael Clichy - James Milner, Gareth Barry - David Silva, Sergio Agüero, Samir Nasri - Edin Dzeko.

Tottenham startet med disse elleve:
Brad Friedel - Kyle Walker, Younes Kaboul, Ledley King, Benoit Assou-Ekotto - Aaron Lennon, Scott Parker, Luka Modric, Gareth Bale - Rafael van der Vaart, Jermain Defoe.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk