adrian (Foto: Scanpix)
adrian (Foto: Scanpix)

NRK-programleder slakter Benedicte Adrian:
– Har aldri sett noe så malplassert på en scene noensinne

– Det har klikka for henne, skriver P3-programlederen.

Selv om det var Nora Foss Al-Jabri, Reidun Sæther og The Carburetors som scoret høyest blant publikum i lørdagens Melodi Grand Prix-delfinale, var det Benedicte Adrian s opptreden som engasjerte det norske folk i størst grad.

I sosiale medier var det mye snakk om Adrians fremtoning på scenen, og «Dollie De Luxe»-stjernen må finne seg i slakt etter sin opptreden.

– Aldri sett noe så malplassert

P3-programleder og DJ Christine Dancke var en av dem som reagerte på scenecomebacket.

Hun skriver på sin Twitter-profil at hun er «i SJOKK» etter Adrians opptreden.

Dancke, også er kjent fra DJ-duoen HOETELL, som har sitt eget radioprogram på NRK P3, skrev selv låta «Trenger mer» til Melodi Grand Prix 2011, som ble fremført av Sichelle.

dank (Foto: Hilde Holta Lysell)
dank (Foto: Hilde Holta Lysell)

– Ok, det har klikka for Benny Adrian. Har aldri sett noe så malplassert på en scene noen sinne, skrev programlederen videre på Twitter-profilen.

Til «God kveld Norge» utdyper Dancke kritikken.

– Jeg ble sjokkert over hvor malplassert Benedicte Adrian var i det nummeret i seg selv, men også over hvor rar, sur og upassende vokalprestasjonen var i mine ører. United-guttene hadde noe Black Eyed Peas-lignende greier på gang, men i stedet for en ung, norsk Fergie, fikk vi altså Benedicte Adrian. Tror ikke man kommer lenger unna urban musikk enn henne, sier Dancke til «God kveld Norge».

– Hadde klart seg bedre uten henne

P3-programlederen tror ikke fadesen kommer til å påvirke Adrians videre karriere.

– Jeg tror ikke dette kommer til å påvirke Benedicte Adrians karriere videre, hun er kjempeflink til det hun kan og kommer sikkert til å fortsette og være det. Mitt inntrykk er at Benedictes deltakelse i United var en gimmick som noen trodde var lurt i forhold til media og vinnersjanser, men de hadde garantert klart seg langt bedre uten henne i denne omgang. Om de hadde kommet til finalen uten henne er vanskelig å si. Det er ikke vanlig at så «urbane» låter gjør det bra i MGP, sier hun.

Slaktes i VG

Også i VG får Adrian passet sitt påskrevet.

– Jeg tør påstå at den tidligere MGP-deltakeren fra Dollie De Luxe ødela sjansene til finaleavansement for trioen United og deres «Little Bobbit», skriver VGs kommentator Stein Østbø.

Han skriver videre at Adrian var kledd i et «aldeles redselsfullt antrekk».

Moteekspert: – Satt sammen før bedriftsjulebordet

TV 2s moteekspert Ida Elise Einarsdottir i «Happy Day»-redaksjonen slutter seg til oppsummeringen fra VG-kommentatoren.

ida elise
ida elise

– Hvem kan vel glemme Benedicte Adrians 80-tallsmote med filler i håret og blondehansker under Melodi Grand Prix i 1984. Moderne, kult og modig. Det samme kan ikke sies om Benedicte Adrians antrekk under lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix. Og jula varer helt til påske - i alle fall dersom vi skal tro Benedicte Adrian, sier moteeksperten til «God kveld Norge», og utdyper:

– Dette antrekket ser ut som om det er satt sammen etter et par glass vin en halvtime før bedriftsjulebordet. Den fotside, røde kjolen med paljettoverdel er i og for seg ikke så gal. Men når den styles med en skinnjakke, røde lepper og metalliske negler blir dette rett og slett litt for mye av det gode. At resten av bandet har matchende antrekk i rødt og svart gjør det bare verre. «Jeg har ingenting å ha på meg». Kanskje ingenting hadde vært et bedre valg, sier hun.

Dette antrekket ser ut som om det er satt sammen etter et par glass vin en halvtime før bedriftsjulebordet.

– Får mene det de vil

Til «God kveld Norge» sier Benedicte Adrian at hun ikke bryr seg nevneverdig om kritikken.

– Dette tar jeg med fatning. Folk må få mene hva de vil. For meg har MGP vært en ufattelig opptur, skriver hun i en tekstmelding til «God kveld Norge».