Johnny Jensen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Johnny Jensen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Johnny Jensen om unge håndball- og fotballspillere: – De har ikke treningsvilje nok

Verdens beste land å bo i er tydeligvis ikke verdens beste til å dyrke balltalenter.

Vrsac (TV 2 Sporten): Johnny Jensen mener grunnen til at Norge mislykkes på herresiden både i håndball og i fotball, skyldes at den oppvoksende slekt blir skjemt bort.

– De unge i Norge blir sydd puter under armene på. Dermed har de ikke den treningsviljen som skal til. De har ikke den crazy innstillinga som skal til for å bli best, mener 39 år gamle Johnny Jensen.

Enig med Jensen? Si din mening i kommentarfeltet nederst!

LES: Glenn Solberg og Johnny Jensen: – Ville gjort det samme
LES: Kroatia sendte Norge ut av EM

– Har det for godt
Han er klar på at Norge ikke vil være i stand til å konkurrere blant de beste om utviklingen fortsetter i samme spor.

– Norske håndballspillere har det altfor godt, og mangler derfor den råskapen som skal til for å lykkes i utlandet, sier Johnny Jensen, som har lykkes i utlandet til gangs.

Smekk til fotballgutta
Nordmannen ble i verdens beste liga kalt «Der Handball-Gott» - på grunn av nettopp råskapen i forsvarsspillet. Håndballguden kan heller ikke se noe særlig guddommelig over norske fotballspillere.

– Fotballspillerne har det enda bedre, sier Jensen, og mener antall proffspillere i de største ligaene og landslagets resultater er en konsekvens av livsstilen i Norge.

LES: TV 2s håndballekspert mener Hedin må slutte i Aalborg
LES: Fra svensk drømmehåndball til totalkollaps: – Et mentalt Titanic

– Vi satt og snakket om det på torsdag faktisk, hvordan man verken lykkes i håndball eller fotball på herresiden. Men en annen ting er at det i ballspill er ekstremt hard motstand på herresiden, og vanskelig å nå toppen, sier 39-åringen som feiret sin 200. landskamp ved å ryke ut av VM i går.