Sverige5
Sverige5

Fra svensk drømmehåndball til totalkollaps: – Et mentalt Titanic

Polen lå elleve (!) mål bak Sverige ved pause ...

Polen - Sverige 29-29 (9-20)

Sverige ledet med elleve (!) mål ved pause mot Polen. Da så det ekstremt lyst ut med tanke på svensk seier. Men i annen omgang startet en polsk snuoperasjon som neppe vil bli glemt med det første.

Se det elleville sluttminuttet mellom Polen og Sverige i videovinduet øverst!

Fra himmelen
Polen har sjelden blitt ydmyket så kraftig som de ble i første omgang mot Sverige i den første mellomspillkampen i EM. Et sprudlende svensk lag slo an tonen allerede fra start. Anført av forsvarssjef Magnus Jernemyr stengte svenskene igjen bakover.

Det oppofrende forsvarsspillet sørget for kontring etter kontring fremover. Scoringskåte Niclas Ekberg og Henrik Lundström løp inn mål etter mål fremover.

Sverige, som kun tok med seg ett poeng inn i mellomspillet, gikk til pause med ledelse 20-9 (!) mot Polen. Elleve måls ledelse ved pause i et europamesterskap hører med til sjeldenhetene. Å miste en ellevemålsledelse etter pause er kanskje enda mer usannsynlig.

LES: Frankrike til mellomspillet uten poeng
LES: Nora Mørk: – Bare gi litt f***

Til helvete
For i annen omgang startet en snuoperasjon av sensasjonelle dimensjoner. I løpet av omgangens ti første minutter knappet Bogdan Wentas mannskap inn fire mål på Sverige. Da tok Staffan Olsson timout.

– Hør nå. De kommer til å være offensive. Ikke begynn å stusse ballen. Vi må ha bevegelse uten ball. Det er ikke noe jævla Harlem Globetrotters her nå. Nå er det match for helvete!

Men de svenske spillerne ble mer og mer nervøse jo nærmere Polen kom i målprotokollen.

Seks minutter før slutt ledet Sverige med fire mål. Da knøt det seg for alvor for svenskene. Polen scoret to kjappe mål. Da Adam Wisniewski reduserte til 28-29 ett minutt og 45 sekunder før slutt øynet de polske spillerne håp om poeng.

Og jammen skulle ikke utligningen komme. 33 sekunder før slutt banket Wisniewski inn 29-29.

– Det skulle ikke være mulig, men det trodde vi jo ikke med Jörgen Brink heller, sa kommentator Asbjørn Myhre.

– Mentalt Titanic
Sveriges trener Staffan Olsson trodde knapt det han så. Heller ikke i kampens siste angrep lykkes det for Sverige å score.

– Sverige gir bort en ellevemålsledelse. Et mentalt havari. Et mentalt Titanic, sa Myhre etter kampen.

– Det føles forjævlig at vi taper. Vi var like dårlige i annen omgang som vi var fantastiske i første omgang, sa Olsson til svensk TV 4 etter kampen.