Myrhol5
Myrhol5
Scoring5
Scoring5
Kroatia5
Kroatia5

Kroatia sendte Norge ut av EM

Norge tapte med seks mål i kampen der kun poeng var godt nok.

Kroatia - Norge 26-20 (13-8)

Etter at Slovenia la seg i kampen mot Island var Norge tvunget til å ta poeng mot Kroatia for å gå videre til mellomspillet i EM. Den oppgaven ble akkurat like tøff som ventet. Et reservepreget kroatisk mannskap hadde få problemer med å feie de norske gutta av parketten.

Til slutt kunne Kroatia juble for seier 26-20.

LES: Her legger Slovenia seg: – Det er så usportslig at det er til å grine av

– Vi glemmer å løpe hjem igjen, og vi blir kontret i senk, sier Ole Erevik.

Robert Hedin var ikke overrasket over at Slovenia valgte å legge seg i kampen før.

– Vi visste at de skulle gjøre. Det var kanskje ikke den smidigste måten å gjøre det på. Det ble kanskje vel tydelig. Men reglene er slik, og de utnytter dem. Jeg forstår at de gjør det, men det er feil måte å gjøre det på, sier Hedin.

– Fikk et enormt press på oss
Resultatet gjorde at Norge måtte ta poeng mot Kroatia.

– Vi visste vi fikk et enormt press på oss, og måtte plukke poeng for å gå videre. Vi sto overfor en oppgave som var knalltøff, sier Erlend Mamelund.

Håvard Tvedten medgir at det beste laget vant.

– Vi treffer ikke nivået. Vi er ikke like gode som Kroatia. De er bedre enn oss. Det viste de spesielt i første omgang, sier Håvard Tvedten.

Ledet med fem ved pause
Norge fikk slett ingen drømmestart på skjebnekampen. Manuel Strlek sendte Kroatia opp i en tomålsledelse tidlig i kampen. I de påfølgende minuttene viste Ole Erevik hvorfor savnet av Steinar Ege har vært minimalt så langt i EM. Målvaktens redninger ga Norge mulighet til å komme à jour med Kroatia. Scoringer av Håvard Tvedten og Christoffer Rambo sørget for at det sto 3-3 etter 13 minutter.

Kroatia svarte umiddelbart. I løpet av ti minutter ble 3-3 til 9-6. Kroatene benyttet de siste minuttene inn mot pause til å øke forspranget til fem mål.

LES: Her skjelver Mørk og Kurtovic før Tvedtens trickstraffe

Cruise-kontroll
I annen omgang kontrollerte et reservepreget kroatisk mannskap begivenhetene i Millienium Arena. Kroatia holdt Norge på en armlengdes avstand, og sørget for at det aldri ble spennende mot slutten.

Flere av Kroatias beste spillere ble hvilt utover i omgangen. Bakerst tok Mirko Alilovic seg enkelt av de norske avslutningene.

Dermed endte de norske gutta på sisteplass i gruppe D. Kroatia tar med seg full pott inn i mellomspillet. Slovenia starter mellomspillet med to poeng, mens Island får det tøft med sine null poeng.

TV 2 Play: Se intervju med Håvard Tvedten
TV 2 Play: Se intervju med Børge Lund
TV 2 Play: Se intervju med Espen Lie Hansen
TV 2 Play: Se intervju med Robert Hedin

Stian Vatne livechattet før, under og etter kampen: