Kunnskapsdepartementet har bedt Universitetet i Oslo utarbeide et felles utestengelsesregister for studenter som blir tatt for fusk på eksamen, melder forskning.no.

Overholde utestengelsesperioden

Poenget med svartelistesystemet er at studenter som ikke har hatt rent mel i posen under en eksamen, faktisk må ta konsekvensen av det og vente til utestengelsesperioden er over, før de kan gå opp til ny eksamen.

Les også: Elleve studenter utvist for juks

Frem til nå har studenter, som er tatt for fusk, kunnet melde seg opp til eksamen i samme fag ved en annen utdanningsinstitusjon, uten at det blir oppdaget.

Deles i hele Norge

Juksemakerne vil kun få fødselsnummeret sitt registrert, de vil ikke få navnet sitt på svartelisten, som skal deles mellom alle utdannelsesinstitusjoner i Norge.

Les også: Flest juksemakere i Oslo

Fødselsnummeret blir automatisk slettet fra listen når utestengelsesperioden er over, og listen vil naturlig nok heller ikke være tilgjengelig for alle.

– Det vil være eksamensadministrasjonene, studieavdelingene og Samordna opptak. Først og fremst vil det være de som har bruk for disse opplysningene, sier utviklingsleder Geir Magne Vangen til nettstedet.

Systemet skal etter planen være klart i løpet av 2012.