trav
trav

TV 2 overtar travsendingene

Hestene flytter fra NRK til TV 2.

TV 2 overtar Rikstotos avtale med NRK. Det bekrefter partene fredag.

På TV 2 fra 14. april
I april 2012 går Rikstotos avtale med NRK ut, og trav flytter da til TV 2. Dagens TV-tilbud vil styrkes, og deles mellom gratiskanaler og betalingskanaler. I tillegg vil samarbeide omfatte digitale flater på TV2 Sumo, og TV 2s nett- og mobilplattformer.

- Vi har hatt et mangeårig og godt samarbeid med NRK. NRK har gitt gode sendeflater og vært en fin partner gjennom mange år. Etter en totalvurdering av morgendagens utfordringer har vi i denne omgangen vurdert TV 2 som det beste strategiske alternativet for å oppnå våre målsettinger om bred vekst og økt oppslutning for norsk hestesport, sier Vidar Brundtland Steder, daglig leder i Rikstotos medieselskap Equus Informasjon og Media.

Siste sending på NRK vil være lunsjtrav 12. april, og første V75-sending på TV 2 blir lørdag 14. april. I tillegg til redaksjonelt samarbeid med TV 2 Sporten vil den faste menyen se ut som følger:

* Lørdager kl. 14:30-15:00, TV 2: TV 2s «Sport og spill», med travtips og vurderinger av lørdagens V75.
* Lørdager kl. 16:30-17:15, TV 2 Zebra: 45 minutters V75-sending med siste avdeling live
* Onsdager kl. 19:30-21:00, TV 2 SPORT: Live V65-sending
* Tirsdager og torsdager kl. 13:00-14:30, TV2 SPORT: Live lunsjtrav

I tillegg vil også TV 2 ha rettigheter til Storløpene, og det skal utarbeides egne konsepter for TV 2 Sumo og øvrige betalingskanaler.

- TV 2 ser på dette som en spennende avtale. Vårt mål er å folkeliggjøre travsporten i langt større grad enn tidligere. Her føler vi det ligger et kommersielt interessant produkt som har stort vekstpotensial, sier sportsredaktør Bjørn Taalesen.

- Skal bygge trav som produkt over tid
Utover TV-sendingene vil TV 2 også benytte sine digitale flater på tv2.no/sport, sportogspill.no, mobil og TV 2 Sumo i samarbeidet med Norsk Rikstoto.

- Det som gjør TV 2 spesielt attraktiv for trav og galoppsporten, er at de har lykkes i samspillet mellom digitale plattformer, betal-TV og konvensjonelle TV-sendinger. De har en multikanal-strategi som passer Rikstotos strategi om bred vekst, og bruk av levende bilder på TV, mobil og Internett, sier Markedsdirektør i Rikstoto, Haakon Smerud.

I tiden frem til 14. april vil alle sendinger gå på NRK som normalt.

Sportsredaktør Taalesen gleder seg over at trav nå vender tilbake til TV 2.

- Man trenger ikke å lete lenger enn til Sverige for en sterk referanse til hvor stor travsporten bør være. Interessen for både trav og travspill har potensial til å vokse seg langt større enn det er i dag. Trav i dag er for spesielt interesserte. Vi skal folkeliggjøre den. Da nytter det ikke å bare forholde seg til det tradisjonelle TV-mediet, sier Taalesen.