mensa-duell-2 (Foto: Christian Moen)
mensa-duell-2 (Foto: Christian Moen)

Klarer du å slå Mensa-medlemmene på idiot-testen?

De har en IQ på over 131. Men gjett hvor lang tid de brukte på hjernetrim-appen...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mensa-medlemmer har en IQ på over 131, og er blant de to prosent smarteste i landet. Men hvor gode er de egentlig på hjernetrim-apper?

I serien «App-guiden» kårer vi i samarbeid med mobilen.no de beste applikasjonene i ulike kategorier. Denne uken har vi testet hjernetrim-apper, og den som stakk av med seieren var «The moron test», som er et av de mest populære hjernetrimspillene i applikasjonsbutikkene.

– Du skal trykke på masse ting. For eksempel tall i stigende størrelse. Men da er det ikke numerisk størrelse, men fysisk størrelse. Så da blir hjernen lurt til å trykke på det minste tallet, sier Mensa-medlem Aina Småvik.

Se også: App-guiden: Disse tre hjernetrimspillene er best i test

moron-test-knapp (Foto: Camilla Brække/Skjermdump)

– Gjør skikkelig tåpelige, enkle feil

Vi utfordret seks av medlemmene, deriblant Mensa-lederen selv, Steinar Hem, til å gjennomføre «The moron test».

– Her er det sånn at man gjør skikkelig tåpelige, enkle feil. Det er nesten som den fargetesten, at man har rød, grønn og blå, skrevet med andre farger, slik at man gjør feil, sier Steinar Hem.

Spillet finnes til både iPhone, Android, Windows Phone og Symbian-mobiler, og i flere av plattformene kan du prøve ut spillet gratis, før du kjøper fullversjonen.

Spillet går på tid, og du får en rekke oppgaver du må løse. Du kan for eksempel få instruksjoner om å trykke på en blå knapp x antall ganger, før du må trykke på den røde (som plutselig kan forflytte seg).

– Siden spillet går på tid tvinger det deg til å ta raske beslutninger, samtidig som vanskelighetsgraden øker, sier Vegard Haugen, app-ekspert og journalist i Mediehuset Tek.

Se også: App-guiden: Disse foto-appene gir ekstra muskelkraft til bildene dine

Se også: App-guiden: Med disse tulle-appene blir du festens midtpunkt

moron-test (Foto: Camilla Brække/Skjermdump)

Brukte veldig, veldig lang tid

Da vi arrangerte duell mellom Mensa-medlemmene var det hard kamp om å fullføre idiottesten først. De ble delt opp i lag med to på hvert, og målet var å fullføre idiottesten først.

I «The moron test» må du starte på nytt hvis du svarer eller trykker feil flere ganger. Dermed kan du bli sittende en god stund, hvis du ikke klarer en oppgave.

Paret som fullførte testen først, var Jan Terje Bakkler og Aleksander Kampenhaug. De brukte 230,1 sekunder, nesten fire minutter.

Det neste paret ut som klarte idiottesten var Aina Småvik og Marius Vartdal Kristoffersen. Deres highscore ble 285,086 sekunder, nesten fem minutter.

Etter mye fortvilelse og latter ble Mensa-sjefen selv, Steinar Hem og makker Sindre Stang sittende igjen til slutt. De brukte nærmere 10 minutter før de klarte testen for første gang. Siden de glemte å lagre resultatet, klarte de det til slutt på 198 sekunder, etter veldig, veldig mange forsøk.

Klarer du å slå dem?

Se også: Ulrik (7) spilte på iPad - fikk regning på 12.534 kroner

Se også: Trodde han kjøpte Apple-produkter: Betalte 6300 kr for to pakker med grus

mensa-resultat (Foto: Christian Moen/Camilla Brække)

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter