Harald Bredeli (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Harald Bredeli (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Bredeli beklager banning på direkten: – Det skal ikke skje

TV 2s håndballkommentator legger seg langflat.

Norges håndballherrer raste etter at de tapte onsdagens EM-kamp mot Island på målstreken. Spillerne følte de ble snytt for straffekast helt på tampen da Bjarte Myrhol gikk i bakken. Strekspillerens avslutning ble reddet av Islands keeper, men i forkant ble Myrhol tydelig hindret.

TV 2s kommentator, Harald Bredeli, lot følelsene ta overhånd da kampen ble blåst av.

– De danske dommerne...herlighet altså. F... ta dere! Unnskyld uttrykket, men det der er å bli snytt for en straffe som kunne gitt oss uavgjort og mellomspillplass. Det er en dommerskandale, sa Bredeli.

Banningen har skapt reaksjoner, og nå legger Bredeli langflat.

– Det er bare å beklage. Spesielt gjelder dette til alle troende som opplevde det som støtende. Det var ikke meningen og jeg er lei meg. Jeg ble engasjert og gikk over streken. Det skal ikke skje, og det er uproft og tåpelig. Selv om jeg mener det, så skal jeg ikke si det, sier kommentatoren til tv2.no.

– Det var en soleklar straffe etter min mening og et uavgjortresultat kunne betydd mye for Norge. Men jeg burde ha brukt et penere språk. Jeg har kommentert hundrevis av håndballkamper siden 1996 og aldri tidligere brukt f-ordet. Jeg håper heller ikke det skjer igjen, sier Bredeli.

Den rutinerte kommentatoren påpeker også at han selvsagt ikke mente ytringen bokstavelig.

– Jeg er selv ingen troende mann, og mener selvfølgelig ikke at de danske dommerne bør komme til helvete, sier Bredeli.