Gerard Pique sier hva han mener om Pepes skuespill (Foto: FELIX ORDONEZ/Reuters)
Gerard Pique sier hva han mener om Pepes skuespill (Foto: FELIX ORDONEZ/Reuters)

Pepes skitne triks til ingen nytte: Barcelona vant El Clasico

Real Madrids Pepe terget på seg en hel fotballverden med filming og å tråkke verdens beste fotballspiller på hånden, men han kunne ikke hindre at Barcelona vant kampen.

Real Madrid - Barcelona 1-2

Barcelona har sikret seg et perfekt utgangspunkt før returoppgjøret i Copa del Reys kvartfinale, etter å ha slått Real Madrid 2-1 på Santiago Bernabeu.

Den store snakkisen etter kampen var likevel Real Madrids brasiliansk-portugisiske forsvarsspiller Pepe, som ser ut til å ha opprørt en hel fotballverden.

Først ble 28-åringen anklaget for å gå ned vel lett i flere dueller, og overspille i ettertid.

– Pinlig
RBK-spiller Mushaga Bakenga skrev blant annet følgende på Twitter:

«Flaut å se hvordan Pepe holder på, etter å ha klaget på Barcaspillerne i lang tid #skuespilleren»

Begeret rant over for de fleste da Pepe, tydelig bevisst, tråkket på hånden til Lionel Messi, som lå nede etter å ha blitt utsatt for en takling José Callejón fikk gult kort for.

Reaksjonene lot ikke vente på seg i fotballverden, og Twitter kokte i minuttene etter hendelsen.

«Pinlig Pepe! Pinlig... Men med en slik manager så blir det gjerne sånn», skriver Lars Bohinen, som tydelig gjorde det klart hva han mener om Jose Mourinho også.

Selv ikke blant aktive fotballkollegaer falt hendelsen i god jord.

«Pepe. For en idiot. Noen ganger gjør folk deg forbannet», skriver Wayne Rooney på samme nettsted.

Ikke nok å tråkke på handen til Messi
Lionel Messi ble likevel den som kom smilende ut av det hele. På vanlig Messi-vis viste han seg frem etter å ha vært ganske usynlig i store deler av kampen.

Messi drog seg fri og slo en perfekt ball til en fremadstormende Eric Abidal som dempet ballen og tuppet ballen i mål. Det viste seg senere at dette ble seiersmålet.

Å tråkke på hånden til Messi var tydelig ikke nok til å stoppe han.

«Pepe tråkket på feil kroppsdel. Venstra til Messi funker fortsatt» skrev TV 2s fotballkommentator Morten Langli på Twitter etter målet.

Abidal scorer mot Real Madrid (Foto: DANI POZO/Afp)
Abidal scorer mot Real Madrid (Foto: DANI POZO/Afp)

Barcelona styrte spillet, Real Madrid tok ledelsen
Seiersmålet til Eric Abidal kom etter at Cristiano Ronaldo ga Real Madrid ledelsen, og Carles Puyol utlignet, i oppgjøret der Barcelona styrte mye av spillet.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Da ti minutter var spilt var det ikke mye som minnet om festfotball på Santiago Bernabéu, men lutselig eksploderte Cristiano Ronaldo. Portugiseren fikk ballen av Benzema, og satte fart mot Gerard Pique. En overstegsfinte og skudd i steget av Ronaldo førte til at ballen måtte hentes ut fra nettet. Klinisk avslutning av Ronaldo, mellom beina på Pinto, og 1-0 til Real Madrid.

To minutter senere fikk Barcelona sin første sjanse, men skuddet fra Andres Iniesta ble styrt utenfor av Casillas i Real Madrid-buret.

15 minutter ut i kampen fikk Barcelona nok en kjempemulighet, men ballen gikk i stolpen bak en sjanseløs Casillas etter en heading fra Alexis Sanchez. Glimrende pasning fra Cesc Fabregas.

Kampen tok seg stort opp i intensitet og kvalitet etter at Real Madrid tok ledelsen.

JUBEL: Cristiano Ronaldo jubler etter å ha ført Real Madrid i ledelsen mot Barcelona. (Foto: Andres Kudacki/Ap)
JUBEL: Cristiano Ronaldo jubler etter å ha ført Real Madrid i ledelsen mot Barcelona. (Foto: Andres Kudacki/Ap)

Barcelona de fleste og beste sjansene
Barcelona hadde de største sjansene i minuttene etter at Ronaldo ga Real fordelen. Etter 25 minutter var det Lionel Messi sin tur til å teste Iker Casillas bakerst hos Real Madrid, men skuddet ble enkelt reddet av den spanske landslagsmålvakten.

Det kom nok en kjempesjanse til Barcelona bare tre minutter senere da Iniesta og Sanchez kombinerte fint. En litt dårlig touch, og vinkelen ble litt for skrå for Iniesta. Skuddet går utenfor. Barcelona styrte kampen på dette tidspunktet, men Real Madrid så farlige ute på overganger.

Det oppstod et spektakulært øyeblikk da en tredjedel av kampen var spilt. Casillas måtte gå ut av 16-meteren og stupheadet ballen oppover på banen, da Fabregas var på vei gjennom på pasning fra Messi.

Ting roet seg ned i Madrid etter dette, og det ble stort sett en stillingskrig på midtbanen noe som varte helt til pause.

Les også: Real «utklasser» Barcelona i pengebruk

Eksplosiv start på andre omgang
Tre minutter etter at andre omgang var blåst i gang stupheadet Carles Puyol inn 1-1 for Barcelona etter et godt slått hjørnespark fra Cesc Fabregas.

Etter 54 minutter slo Cesc Fabregas en nydelig lobbpasning til Andres Iniesta, som fyrte av på hel volley. Ballen gikk via Sergio Ramos og i stolpen. Det var andre gang i kampen at Barcelona traff aluminiumen.

Noen minutter senere skapte Real Madrid sin største sjanse siden målet når Altintop slo et godt innlegg til Benzema som headet ballen i treverket. Dermed sto det 1-2 i stolpeskudd.

Carles Puyol og Cesc Fabregas jubler over førstnevntes utligning mot Real Madrid. (Foto: SERGIO PEREZ/Reuters)
Carles Puyol og Cesc Fabregas jubler over førstnevntes utligning mot Real Madrid. (Foto: SERGIO PEREZ/Reuters)

Overtent innbytter
Etter 65 minutter gjorde Jose Mourinho sine to første bytter da Lassana Diarra og Gonzalo Higuaín gjorde plass for Mesut Özil og José Callejón.

Temperaturen økte, og Callejón brukte bare et minutt på å få seg et gult kort gjennom å takle Messi. Pepe, som allerede hadde gult kort, fulgte opp med å tråkke Barcelona-spilleren på hånden.

Kort tid etterpå fikk Barcelona en stor sjanse på et frispark, men en umarkert Sergio Busquets headet ballen rett over tverligger.

Med 14 minutter igjen å spille fant en frem til da usynlig Lionel Messi ut at han måtte vise hva han kunne. Han drog seg fri, slo en glimrende pasning til en fremadstormende Eric Abidal som dempet en gang på brystkassen og tuppet ballen sikkert i mål til 2-1 ledelse for gjestene.

Etter dette ebbet kampen ut, uten de helt store sjansene. En del harde taklinger og ufine situasjoner, særlig fra Jose Mourinhos gutter i Real Madrid, var det som preget kampen de siste 10 minuttene.

Dermed fikk Josep Guardiola den perfekte bursdagsgaven på 41-årsdagen.

Returoppgjøret går på Camp Nou 25. januar.

Lagoppstillinger:
Real Madrid: Casillas - Altintop, Carvalho, Ramos, Coentrão - Pepe, Alonso, Diarra - C. Ronaldo, Benzema, Higuaín.

Barcelona: Pinto - Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Fábregas, Sánchez