Fumi Desalu-Vold har hatt en stor karriere i Los Angeles, hvor hun i en årrekke har jobbet som modell og skuespiller.

Hun har vært med i kjente serier som «Ugly Betty», «Entourage», filmer som «Sex And The City The Movie», «Dreamgirls» - og 20. januar er hun å se i den norske, nyeste filmen om Varg Veum, «Varg Veum – De Døde Har Det Godt».

For snart tre år siden flyttet superstjernen til Norge og ofret alt for kjærligheten som hun har funnet sammen med sin norske ektemann Ole Desalu-Vold.

Les også: Gravid Ane Dahl Torp spiller prostituert på scenen

– Følte meg døv og dum

Nå forteller skuespillerinnen om den store overgangen fra Hollywood til Norge.

– Det vanskeligste var å ikke forstå flytende norsk. Jeg hadde nylig kommet fra Los Angeles, hadde bodd litt i Oslo og var nylig flyttet til Oslo. Jeg følte meg døv og dum. Det var veldig vanskelig og jeg ble så frustrert over meg selv. Så mens tiden gikk ble jeg litt bedre, forteller hun til «God kveld Norge».

Men da hun i den nye filmen fikk norske replikker, ble det vanskelig.

Heldigvis hadde regissøren Erik Richter Strand er god løsning på det hele.

– Erik var fantastisk. Når jeg hadde norske replikker så laget de jukselapper til meg, slik at jeg kunne lære meg å uttale det. Og nå sitter de replikkene så godt i meg at jeg har de med meg den dag i dag. Det er jo ironien med det hele, de eneste norske ordene jeg kan er de replikkene jeg hadde i Varg Veum.

– Hvilke replikker var det?

– Kan jeg helpe deg?, sier fumi med en blanding av norsk og engelsk mens hun ler.

Se hele intervjuet i videoen øverst i saken

– De er fremdeles der. Det er en scene hvor jeg kommer inn bak Lene Nystrøm og spør henne «Kan jeg hjelpe deg?». Gud velsigne meg - jeg måtte ta den replikken der rundt hundre ganger. Det eneste jeg sa var bare «Nå får jeg sparken, nå gir de meg sparken. De kommer til å kvitte seg meg», og endelig så klarte jeg det til slutt og jeg bare, takk og pris. Det var bra for meg, ler hun.

fumifa

Les også: Bjørn Floberg hedret av sine egne

Kjent i Hollywood

For det er klart det blir en stor forskjell for Fumi å gå fra verdens største regissører og filmprodusenter til å være på lerretet i Norge.

Stjerna som er født i Moskva og oppvokst i Skottland og Nigeria forteller mer enn gjerne om livet som Hollywood-skuespiller.

– Clint Eastwood er den beste regissøren jeg noen gang har jobbet med. Vi jobbet sammen med filmen «Million Dollar Baby» og jeg fikk lære utrolig mye av han. Eddy Murphy har også lært meg mye. Han fortalte meg «Du må jobbe med komedie. Fortsett med drama, men ikke glem komedie. Du er en komiker i mine øyne». I «Ugly Betty» var jeg heldig. Jeg var den eneste mørke kvinnen. Regissøren var veldig engasjert i meg om min bakgrunn så de sa, Okey, og jeg fikk gjøre litt improvisasjon og han var helt «Vi elsker deg. Deg vil vi bruke». Mye av det samme skjedde med filmen «Amistad» med Steven Spielberg. Jeg er veldig heldig som har fått jobbe med disse menneskene som en skuespiller i LA, forteller Fumi.

Videre sier hun at mye av grunnene til at hun har vært så heldig er fordi hun har vært på riktig plass til riktig tid og ofte vært den eneste mørke jenta som har passet til å bære de forskjellige rollene.

Les også: Trond Espen Seim rotet bort skilsmissepapirene - det reddet ekteskapet

Elsker Jens Stoltenberg

Hun forteller at hun aldri var redd da hun valgte å ofre karrieren i LA for å følge hjertet her hjemme i Norge.

Fremdeles gjør hun oppdrag i Hollywood og nå har hun også et stort prosjekt her i Norge som hun gleder seg til å fortsette med.

Hun skal sette opp et stort moteshow med sin egen kolleksjon og det er spesielt en mann hun nå drømmer om å få kontakt med.

– Det blir mye gøy fremover med dette moteshowet. Jeg får snakke med norske designere, vi skal til New York, Milano og Oslo Fashionweek. Snakke med Nina Skarra, prinsessen og jeg skal finne ut om statsministeren bruker boksere eller truser, ler supermodellen.

– Ja, hva tror du Jens Stoltenberg bruker da?

– Jeg vet ikke, jeg tror han bruker boksere. Han er så sexy. Jeg elsker han. Han er så hot!, smiler Desalu-Vold.

Les også: Sjekk Aqua-Lenes nye jobb!