Passat Alltrack 2012
Passat Alltrack 2012

VW Passat Alltrack 2012: Liten prisbombe

Passat Alltrack kommer i mars. Nå vet vi hva den skal koste.

En av årets mest interessante nyheter for mange norske bilkjøpere kommer i mars: Da lanseres nemlig nye Passat Alltrack.

"Offroad-utgaven" av Passat har litt høyere bakkeklaringen enn vanlig Passat stasjonsvogn og har også fått en forsiktig stylingpakke.

Sparer mye

Nå er prisene klare. Og som vi har spekulert i, blir Passaten en liten prisbombe i dette segmentet. Prisene starter nemlig på 441.800 kroner for utgaven med 140-hesters diesel og manuell girkasse.

Ønsker du mer krefter og automatgir? Da er alternativet 170-hester og DSG – da er prislappen 487.500,-. Trolig er det sistnevnte modell som kommer til å bli bestselgeren.

Del med Facebook-vennene dine


Sammenligner vi med biler som Audi Allroad og Volvo XC70 er dette veldig mye bil for pengene.

Kommer sent

VW-Passat-Alltrack-forfra
VW-Passat-Alltrack-forfra

VW er kanskje den av bilprodusentene som satser på å tilby det bredeste modellutvalg, så det er i grunnen litt rart at Alltrack-utgaven kommer først nå.

Disse litt høyreiste bilene har på kort blitt svært populære her i Norge. For å se hvem som startet trenden – klikk på linken under:

Denne bilen skapte en helt ny trend:


Kun stasjonsvogn

VW Passat Alltrack kommer bare i stasjonsvognutgave. Det velkjente 4Motion firehjulstrekksystemet er allerede er tilgjengelig på normalutgaven av Passat.

Slik ser den ut innvendig. Med 170 hk motor og DSG-girkasse, starter Passat Alltrack på 487.000 kroner. Det blir nok fort 550.000 kroner før du er helt i mål med *nødvendig
Slik ser den ut innvendig. Med 170 hk motor og DSG-girkasse, starter Passat Alltrack på 487.000 kroner. Det blir nok fort 550.000 kroner før du er helt i mål med *nødvendig

Bakkeklaringen er som nevnt høyere enn på standard Passat stasjonsvogn. Alltrack er hevet med 30 millimeter og får en bakkeklaring på 165 millimeter. 17-tommersfelger blir standard, men du som tilvalg kan få 18 tommere. Det ser egentlig litt for diskret ut, synes vi. Den fortjener i alle fall tøffe felger!

Les også: Denne Passat-en koster 120.000 kroner – ny!

Svært ambisiøst

Innvendig er den mer eller mindre lik den Passaten vi allerede kjenner, men Alltrack-logoer og aluminiumspedaler pynter allikevel opp og gjør at den skiller seg litt ut.

Salget av Alltrack er for øvrig allerede i gang. Importøren Harald A. Møller AS legger opp til et salg på 2000 eksemplarer i 2012. Det er svært ambisiøst og viser at man har stor tro på denne modellen.

Les vår test av VW Passat her:

Hva synes du om denne Passaten? Skriv i kommentarfeltet under: