Analysesjef Jon Fitje i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er lite glad for all viraken.

– Jeg synes det er synd at videoen får så mye oppmerksomhet i mediene, det er sannsynligvis akkurat det de som har laget den, hadde håpet på, sier han til NRK.

LES OGSÅ: Terrorekspert mener norske islamister er blitt mer aggressive

Han sier det er flere grunner til at PST nå etterforsker om videoen inneholder oppfordringer til å begå terror.

– Jeg tror det er av ulike hensyn, men ikke minst på grunn av all den oppmerksomheten denne videoen har fått. Vi skal se nærmere på om videoen bryter norsk lov, andre forhold rundt videoen og hvordan den er laget, sier Fitje.

Han vil ikke si så mye om hvem han tror står bak.

Forsvaret: – Ikke noe hyggelig at slike bilder blir brukt

Forsvarets sikkerhetsavdeling har vurdert trusselvideoen, men ønsker ikke å kommentere om de setter i verk ekstraordinære tiltak.

– Vi har sett og vurdert videoen, sier forsvarssjefens talsmann, oberstløytnant Bent-Ivan Myhre til NTB.

Trusselvideoen inneholder blant annet bilder av kronprins Haakon, statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre med påskriften «Å Allah ødelegg dem og la det være smertefullt».

I videoen er også enkeltpersoner i Forvaret lett gjenkjennelige, men Myhre sier de så langt ikke har mottatt noen bekymringsmelding fra Forsvarets personell.

Han tror ikke det er enkeltpersoner i Forsvaret som er plukket ut.

– Det virker som Afghanistan er plukket ut som en arena, og så bruker de tilfeldige bilder derfra i forbindelse med fredagens varslede demonstrasjon mot norske soldater i Afghanistan, sier Myhre.

(©NTB)