ereviiik copy
ereviiik copy
lund
lund
jonnyjensen
jonnyjensen
erevik
erevik
Tvedten2
Tvedten2

Erevik storspilte i håndballthriller: – Vi er for en gangs skyld sterkest i hodet når det skal avgjøres

Norge tok to livsviktige poeng mot Slovenia.

Norge - Slovenia 28-27 (14-14)

Norge slo Slovenia 28-27 i en håndballthriller av de sjeldne i EM. Keeper Ole Erevik storspilte i mål, og var en av de viktigste grunnene til at Norges håp om avansement til mellomspillet lever i beste velgående.

– Vi er for en gangs skyld sterkest i hodet når det skal avgjøres, sier Erevik.

For det ble litt av en dramatisk avslutning på kampen. Norge og Slovenia fulgte hverandre som skygger det siste kvarteret av annen omgang.

– Hele laget spiller en merkelig kamp. Vi kommer foran 6-0. Så ser det ut som vi er fullstendig ute av det etter ti minutter av annen omgang, men vi kommer tilbake, sier Erevik.

Se intervju med keeperhelten i videovinduet øverst

Tolv sekunder før slutt ledet Norge med ett mål. Da skaffet Bjarte Myrhol straffekast. Håvard Tvedten punkterte kampen med et frekt trickskudd.

– Jeg skjøt den samme straffen som mot Danmark for noen år siden. Det var bra den gikk inn i dag, gliser Tvedten og legger til:

– Akkurat da jeg sto der hadde jeg roen. Vi var høyt oppe og langt nede. Nå blir det deilig å få slappe av litt, sier Tvedten.

TV 2 Play: Se intervju med Johnny Jensen
TV 2 Play: Se intervju med Erlend Mamelund
TV 2 Play: Se intervju med Robert Hedin

Knallåpning
Norge fikk en pangstart på kampen. Erevik satte standarden da han reddet Slovenias første forsøk med ansiktet.

– De fleste målvakter står bra etter en ball i fleisen, skrev liveblogger Stian Vatne.

LES: Se Mørk og Kurtovic ta tempen på Norge

Og det skulle vise seg at tidligere landslagskjempen fikk rett. Erevik stengte buret de første ti minuttene. Fremover på banen rant målene inn. Norge ledet 6-0.

Det tok hele ti minutter og 36 sekunder før Slovenia maktet å overliste Erevik.

Fra himmel til helvete
Slovenerne kom sterkt tilbake etter den trege starten. Spesielt keeper Gorazd Skof var god. Slovenias målvakt reddet 13 skudd før pause, og han var en viktig bidragsyter til at Norges seksmålsledelse var halvert etter tjue minutter. Slovenia fortsatte å sette Norge under press. Tre sekunder før pause utlignet Dragan Gajic. Dermed var lagene like langt før annen omgang.

LES: Håndballandslagets «pappa» får tyn fra ungguttene

Slovenia tok ledelsen for første gang tidlig i annen omgang. Vondt ble til verre da Johnny Jensen fikk direkte rødt kort for en albuetakling. Jensen må stå over kampen mot Island.

Slovenia holdt seg tre mål foran de første ti minuttene av annen omgang.

Fra helvete til himmel
Da bestemte Erevik seg for å stenge buret – igjen. Norge scoret fem mål på rad, og plutselig var lagene like langt.

Erevik stoppet skudd etter skudd i dramatiske sluttminutter. Ett og et halvt minutt før slutt ledet Norge med ett mål. Det så ut til å bli nesten - nok en gang - da Børge Lunds forsøk fra ti meter ble stoppet av Skof. Heldigvis for Norge sørget en slovensk skrittfeil for at Norge kunne overta ballen i det påfølgende angrepet.

Da hadde Norge seieren i sin hule hånd. Bjarte Myrhol skaffet straffekast. Håvard Tvedten holdt hodet kaldt. Dermed sikret Norge seg et glimrende utgangspunkt med tanke på avansement til mellomrunden.

Leserne livechattet med Stian Vatne under håndballdramaet: