Mandag morgen ble ytterligere en omkommet funnet om bord på Costa Concordia. Dermed er dødstallet etter ulykken oppe i seks.

16 mennesker, deriblant italienere, amerikanere og franskmenn, er fortsatt savnet.

Les også: En sjette person funnet død etter forlis

Kapteinen er syndebukk

Både rederiet Costa Crociere, påtalemyndigheten og Italias forsvarsminister Giampaola De Paola peker på alvorlige menneskelige feil, og rederiet har allerede pekt ut den arresterte kapteinen som syndebukk.

Flere italienske medier spekulerer på om kapteinen valgte å føre skipet så nær land fordi han ønsket å glede lokalbefolkningen med sitt flotte opplyste cruiseskip.

Takket av borgermesteren

Avisen Corriere della Sera trekker fram en episode fra august 2011 da skipet skal ha passert svært nær land.

Giglios borgermester skal i ettertid ha sendt en e-post til kapteinen der han på vegne av øya takker for at skipet passerte så nær land at øyas innbyggere kunne glede seg over synet.

Politiet etterforsker også vitneobservasjoner om at kapteinen skal ha vært i én av skipets barer like før Costa Concordia traff skjæret.

– Det som opprører meg mest er at jeg så kapteinen i baren mesteparten av kvelden sammen med en vakker kvinne, før vi traff klippene, sier cruisepassasjer Monique Maurek fra Nederland, ifølge avisen The Mirror.

(©NTB/TV 2)