Ole Erevik (Foto: Alley, Ned/SCANPIX)
Ole Erevik (Foto: Alley, Ned/SCANPIX)

Se ekspertbloggen: – Erevik kan bli tungen på vektskåla

TV 2s håndballeksperter mener kampen mot Slovenia vil bli avgjort på Norges bakerste banehalvdel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norge-Slovenia på TV 2 og tv2sumo.no fra kl. 17.55.

Håndball-EM i Serbia er igang, og mandag venter Slovenia på andre banehalvdel i Norges åpningskamp. Det er en kamp som er ekstremt viktig for Robert Hedin og de norske guttas videre fremtid i mesterskapet. For motstanden blir tøffere og tøffere med Island og Kroatia som de neste motstanderne.

LES OGSÅ: Håndball-retro: Da Söta Bror ble lillebror
LES OGSÅ: Fargeblind Mamelund fortviler over rød EM-ball

Ifølge TV 2 Sportens håndballeksperter kan kampen avgjøres på Norges bakerste halvdel.

– Jeg tror nøkkelen blir forsvarsspillet. Hvis vi får til et godt, kompakt forsvarsspill med gode keepere bak kommer vi til å løpe Slovenia i senk, sier Glenn Solberg, og får støtte av Frode Scheie.

– Hvis man har forsvaret med deg tar man også med seg selvtilliten forover i angrep. I tillegg får man alle de enkle målene som man får løpt inn og man slipper å stå og stange. Jeg forventer at det blir en tett batalje med tøffe dueller, og da er det deilig å slippe å stå hele tiden å måtte male i stykker et slovensk lag som kommer til å gå ut i hundre i sitt eget forsvarsspill, sier Scheie.

LES OGSÅ: «Hvem kan slå Harald og Bent?»: – Ole, går det bra?
LES OGSÅ: TV 2s eksperter: - Dette kan vi forvente av håndballgutta i EM

I Steinar Eges fravær har Ole Erevik tatt over plassen i buret som Robert Hedins klare førstevalg. Ekspertene tror Aalborg-keeperens prestasjoner kan bli avgjørende.

– Jeg tror Slovenia er et lag som passer ham bra. Jeg forventer at det blir mye innspill og gjennombruddshissig håndball fra Slovenia, og Ole er god på de type skudd og å komme frem og gjøre seg stor ved nærskudd. Jeg tror at han fort kan bli tungen på vektskåla, sier Scheie.

Robert Hedin har tidligere uttalt at etter en nærmere kikk var Slovenia mye bedre enn han trodde på forhånd. Ekspertene mener landslagssjefen ikke har noe å bekymre seg over.

– Vi er bedre enn de i mange posisjoner og er rangert bedre enn dem. De har et veldig ungt lag og mangler en hel høyreside, så jeg tror vi slår dem, sier Scheie

– Vi har spillere som er mer erfarne, som er sterkere og større og som har bedre kvalitet, istemmer Solberg.

LES OGSÅ: Se Norges tidligere møter med Slovenia

Kan du skape et vinnerlag? Spill EM-manager
Alt om EM i håndball: Nyheter | Resultater | Statistikk