Magnus Lekven gikk fra Odd til  Esbjerg i høst. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Magnus Lekven gikk fra Odd til Esbjerg i høst. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Norges ti debutanter spås stor fremtid

Tarik Elyounoussi mener det norske folk kan forvente seg mye mer fra «ligalandslaget».

Bangkok (TV 2 Sporten): Det norske landslaget startet Thailand-turen med fjorten potensielle debutanter i troppen. Etter kampen mot Danmark er det bare fire igjen på den listen.

I heten på Rajamangala National Stadium lot nemlig landslagssjef Egil Drillo Olsen hele ti nye ansikter få sine første minutter på A-landslaget.

Skryt fra Tarik
Resultatet? Norge dominerte store deler av kampen, men måtte få hjelp fra ”veteranen” Tarik Elyounoussi (4 A-kamper før Danmark) for å berge ett poeng.

Etter kampen var målscoreren full av lovord om de mange ungguttene på laget.

- De var veldig bra, hele gjengen. Det er en spennende gjeng med mange gode talent som har en stor fremtid for landslaget, sier Elyounoussi til tv2.no.

Se hele intervjuet med Tarik Elyounoussi øverst i saken

TV 2 sender Norges Thailand-kamper

Må jobbe med det offensive
Det var spesielt defensivt Norge hadde full kontroll på naboene fra sør. Backrekken med Espen Ruud, Tore Reginiussen, Even Hovland og Lars Christopher Vilsvik fikk få problemer med å temme de danske angrepsspillerne. På motsatt ende av banen skapte Norge flere halvsjanser, men slet med å få de siste berøringene til å sitte.

- Vi har jo akkurat møttes, og vi har jo ikke trent så mye på kombinasjonsspill offensivt. Vi har trent veldig mye defensivt, så det var ikke så rart, mener Elyounoussi, som fortsetter:

- Nå får vi noen dager fremover til å bli enda bedre kjent og trene enda mer sammen, så vil det sikkert sitte det også.

Drillo skryter av entusiasmen
Etter pause kom danskene mer inn i kampen og tok ledelsen da Simon Christoffersen fikk stå og heade et innlegg enkelt forbi Rune Almenning Jarstein. Men Norge ga ikke opp, og med innbytterne Magnus Wolff Eikrem, Markus Henriksen og Valon Berisha som noen av de ledende spillerne, kjempet de seg tilbake i kampen. Drillo mener at en spiller som Berisha gir Norge flere strenger å spille på.

- Valon er jo en veldig annerledes type enn Alexander (Søderlund, jour.anm.) på kanten. Det var morsomt. Mange viste seg frem, og det var i hvert fall ikke noe å si på viljen og entusiasmen, sier landslagssjefen.

Mange viste seg frem, og det var i hvert fall ikke noe å si på viljen og entusiasmen.

18 år gamle Berisha har flere ganger fortalt hvor mye det betyr for ham å debutere på landslaget. Søndag fikk han det unnagjort, og det med bravur.

- Jeg fikk en halvtime og tenkte at jeg skulle gjøre det beste ut av det. Det gikk veldig bra. Jeg grep noen sjanser og prøvde noen skudd, og hadde ikke noen stått i veien, hadde de sikkert gått inn.

Disse fire har fortsatt ikke fått sin landslagsdebut:
Steffen Hagen – Odd Grenland
Vegard Forren – Molde
Jo Inge Berget – Molde
Thomas Drage - Tromsø

Norges neste kamp er mot Thailand 18. januar kl. 13.00. Kampen ser du på TV 2 og TV 2 Sumo.