Valon Berisha under treningen på Thai Japan Bangkok Youth Center. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Valon Berisha under treningen på Thai Japan Bangkok Youth Center. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Valon Berisha på landslaget, men føler seg ikke norsk

Viking-spilleren har likevel bestemt seg for å spille i rødt, hvitt og blått.

Bangkok (TV 2 Sporten): Valon Berisha er bare 18 år gammel (blir 19 i februar), men kan allerede søndag få sin landslagsdebut for Norge i King’s Cup. Det var ingen selvfølge, for Vikings juvel har foreldre fra Kosovo og ble født i Sverige.

– Jeg har jo norsk pass, men inni meg føler jeg meg ikke norsk, for jeg har jo foreldre som kommer fra Kosovo, sier Berisha til TV 2.

Har aldri vurdert Kosovo-spill
Berisha er langt fra den eneste norske spilleren med minoritetsbakgrunn. Vålerengas Mohammed Fellah fortalte i forrige uke til TV 2 at han mest sannsynlig vraker spill for Drillos til fordel for Marokko. Fellahs lagkamerat Harmeet Singh har også muligheten til å velge Indias landslag fremfor ”Drillo”s. Det er ikke aktuelt for Berisha.

- Det har ikke vært noen spørsmål om jeg spille for dem egentlig. Akkurat nå har jeg Norge i hodet og det er dem jeg skal spille for.

Se reportasje øverst i artikkelen

Les også: Fellah vraker sannsynligvis Norge for Marokko

Forrige sesong fikk Berisha mye ansvar på et Viking-lag som skuffet mange. Unge spillere som Berisha og Yann Erik de Lanley fikk mer spilletid enn det som var forventet før Tippeligaen ble sparket i gang.

Født med følelser
Selv om han imponerte mange i 2011, ble det også flere kamper med mye skuffelse for Berisha. For publikum og tv-seere var det ikke akkurat vanskelig å se hvilket humør den teknisk begavete midtbanespilleren er i. Når det går dårlig, vises det ekstra godt på Berisha – som mener at genene må ta litt av skylden.

- Jeg er født med det, men det er dumt å vise verden hvor dårlig skuddet var, for det ser jo alle. Det er noe jeg prøver å legge litt vekk egentlig. Jeg jobber jo med det hele tiden, så får vi bare se om jeg klarer å bli bedre på det, mener Berisha.

Nå håper han at Thailand-turen ikke bare skal by på en landslagsdebut, men også hans første scoring for Norges A-lag. Og da garanterer Berisha en følelsesladet feiring.

- Det betyr jo sinnssykt mye å score for landet sitt. Da blir det ekstase, lover Berisha.

Så gjenstår det å se om scoringen kommer allerede søndag. Du kan følge med på Norges kamper i King’s Cup på TV 2 og tv2sumo.

Slik spilles Norges kamper i King's Cup (norske tidspunkter):

Norge – Danmark 15. januar kl. 10.10

Norge – Thailand 18. januar kl. 13.00

Norge – Korea 21. januar kl. 10.30