reginiussen
reginiussen
Tarik Elyounoussi (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Tarik Elyounoussi (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Norge måtte ha tabbehjelp mot nummer 124 på Fifa-rankingen

Tore Reginiussen sørget for norsk seier da Thailands keeper tabbet seg ut.

Se reaksjoner og intervjuer etter kampen gratis på nett i toppen av denne saken!

Thailand - Norge 0-1

Rajamangala National Stadium/Bergen (TV 2 Sporten): Thailand er ranket som nummer 124 på Fifa-rankingen, bak blant annet Færøyene og St. Kitts and Nevis. Norge er ranket som nummer 24.

Det var imidlertid lite som tydet på at det er 100 plasser imellom da lagene møttes i til en treningskamp som teller nettopp på den nevnte Fifa-rankingen.

Det norske landslaget leverte en svak og traurig forestilling, men takket være en keepertabbe kunne Tore Reginiussen sørge for 1-0-seier til Norge like før slutt.

– Vi hadde dødball på listen i dag. Vi er større enn dem, så vi regnet med at vi skulle dominere luftrommet, sier Drillo til tv2.no.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi vant, men prestasjonen var veldig ujevn, spesielt andre omgang var rotete, fortsetter landslagssjefen.

Han mener varmen må ta skylden for at prestasjonen ikke var optimal.

– Det var varmt for guttene, veldig mye varmere enn de er vant med, så vi ble slitne. I tillegg prøvde vi mye nytt. Derfor kunne vi kanskje ikke forvente at alt gled som det skulle, sier Drillo, som gledet seg litt ekstra over det sene seiersmålet fordi kampen spiller inn på Norges ranking.

– Kampen teller på FIFA-rankingen, og det er jo litt viktig.

Se seiersmålet:

588394

Henriksen-muligheter
Norge åpnet best, og Markus Henriksen kom seg til en god sjanse etter tre minutter. Avslutningen fra skrått hold inne i boksen endte imidlertid like utenfor.

De første 25 minuttene var imidlertid ikke noe fyrverkeri, og Norge skapte lite før Markus Henriksen igjen testet skuddfoten. Denne gangen skjøt RBK-spilleren fra distanse, men en flott redning fra Thailands keeper hindret scoring.

Tarik Elyounoussi var også nær scoring etter 33 minutter, men FFK-spilleren stupheadet ballen like utenfor.

En fantastisk stikker fra Harmeet Singh spilte fri Jo Inge Berget minuttet før pause, og alene med den thailandske keeperen burde Berget sørget for norsk ledelse, men Molde-spillerens svake avslutning ble reddet og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Se sjansen her:

588375

Reginiussen fikset seier
Norge gjorde tre bytter i pausen: Ut gikk Jo Inge Berget, Vegard Forren og Tarik Elyounoussi, mens Alexander Søderlund, Tore Reginiussen og debutant Thomas Drage.

Det hjalp imidilertid ikke noe særlig på spillet, for før Valon Berisha tvang Thailand-keeperen til en god redning på et skudd fra 18 meter i det 62. minutt, så skjedde det lite på Rajamangala National Stadium.

Ti minutter før full tid var Markus Henriksen frempå med en heading, men heller ikke denne gangen klare Norge å omsette en målsjanse i nettsus.

Seks minutter før full tid kom imidlertid seiersmålet. Thailands keeper bommet grovt på et frispark fra Magnus Wolff Eikrem, og Tore Reginiussen kunne spasere inn seiersmålet.

Norges lag: Espen Bugge Pettersen - Steffen Hagen, Even Hovland, Vegard Forren, Lars-Christopher Vilsvik - Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem, Harmeet Singh, Valon Berisha - Jo Inge Berget.

Innbyttere: Rune A. Jarstein, Vegar Eggen Hedenstad, Espen Ruud, Tore Reginiussen, Thomas Drage, Magnus Lekven, Ruben Yttergård Jenssen, Simen Brenne, Mostafa Abdellaoue, Alexander Søderlund.

Bakgrunn:
Egil Olsens Norge er for tiden i Bangkok for å delta i King's Cup. Med seg har sjefen landets fremste fotballtalenter. Målet er å finsikte hvem som er verdig å bære det norske flagget på brystet inn mot VM-kvaliken senere i år.

Onsdag står Thailand på motsatt banehalvdel. TV 2 sender samtlige av Norges kamper eksklusivt både på nett og tv. Den første kampen endte 1-1 mot Danmark på søndag, etter en perle fra Tarik Elyounoussi.

Hele fem Molde-spillere er blant de elleve som starter i dag.

Les også: Fem Molde-spillere fra start mot Thailand
Les også: Henning Berg tror Hovland kan bli Norges nye bauta

Se oppladningen til Thailand - Norge direkte på nett onsdag fra kl. 1230.

Davy Wathne leder onsdagens program. Med seg i studio har han Mini og Claus Lundekvam. Morten Langli kommenterer kampen direkte fra Oslo.

Dette er sendeskjema:
1300-1345 - 1. omgang direkte på TV 2 og Sumo
1345-1400 - Høydepunkter og analyser i pausen fra studio i Bergen - tv2.no og Sumo
1400-1445 - 2. omgang direkte på TV 2 og Sumo
1445-1500 - Reaksjoner og intervjuer etter kampen på tv2.no og Sumo

Alt på TV 2
TV 2 og TV 2 Sumo viser alle Norges landskamper fra Thailand:

Slik sendes kampene på TV 2 (norsk tid):
Thailand - Norge, 18. januar kl. 13.00
Sør-Koreas OL-landslag - Norge, 21. januar kl. 10.30