I 2009 var det rosablogger som gjaldt, i fjor gikk det mer over til mat og interiør. I år er det en helt annen trend som, i følge ekspertene, vil dominere.

– Vil du tegne selv?

Pappa Hallgeir Gustavsen viser hvordan datteren Kathla Emilie Orstad Gustavsen på 15 måneder kan tegne på dataen hun har fått til jul.

– Hun er veldig interessert i data og tekniske ting, men ikke så flink ennå, sier Gustavsen til TV 2.

Startet på grunn av familien

Hun kjenner kanskje ikke dataen så godt ennå, men hun kjenner igjen seg selv på bilder. Og det er det nok flere som gjør. I løpet av de to siste årene har pappa Hallgeir skrevet om datteren på pappasblogg.no.

PAPPAS BLOGG: Hallgeir Gustavsen skriver om hverdagen, datteren Kathla Emilie og andre ting som engasjerer ham. (Foto: Lars Storheim/Truls Heilo)

– Først og fremst skrev jeg for at familien min på Østlandet kunne følge utviklingen, siden vi bor i Stavanger. Men så fikk jeg litt lesere. Jeg vil helst ikke si at det påvirket meg, men det gjorde det, sier Gustavsen.

Les også: Slik starter du din egen blogg

Pappaen skriver mest om familiehverdagen og tema som engasjerer han.

– Jeg dokumenterer ting som skjer i hennes liv eller skriver om ting som jeg blir irritert av. Det er når jeg er veldig engasjert og skriver med skjelvende hender, at det blir best. Da får jeg det ut, forteller Gustavsen.

Trender i 2012

Og flere vil gjøre som pappa Hallgeir i 2012. For i følge eksperter blir pappablogging den nye, store trenden.

– Rosablogging har vært populært, det samme er mat og interiør. I høst har folk skrevet om mer nære og vanskelige ting på bloggene sine. Nå trenger vi ikke se lenger enn til Sverige for å se de store trendene, for de ligger alltid et hestehode foran oss. Og der er pappablogging veldig populært, sier Hanne Kjærnes, rådgiver i PR-operatørene og ekspert på sosiale medier.

Og bloggene blir godt lest – undersøkelser viser at halvparten av den norske befolkningen er innom en blogg en gang i uken.

TROR PAPPABLOGGER VIL SLÅ AN I ÅR: Rådgiver i PR-operatørene, Hanne Kjærnes. (Foto: Lars Storheim/Truls Heilo)

Se og Hør-forhold til blogger

– Norge er et av de landene i verden der vi leser flest blogger i forhold til antall innbyggere. Mange nordmenn har et visst Se og Hør-forhold i forhold til det å lese blogger – alle gjør det, men de sier de ikke gjør det, fortsetter Kjærnes.

– Jeg tror definitivt det bare kommer til å bli enda mer populært blant nordmenn. Gjennom fremveksten av sosiale medier er det blitt enklere å spre gode blogger, og det brukes gjerne som et supplement til de tradisjonelle mediene, forklarer hun.

Les TV 2-reporter Fredrik Græsviks siste blogginnlegg: «Gjennom skyer av tåregass»

– Håper det slår an

Hallgeir oppfordrer flere fedre til å være hjemme med barna og skrive om erfaringene sine. Selv har han vært hjemme med datteren i et halvt år.

– Vi får en helt annen kontakt når jeg har vært lenge hjemme med henne. Men så er jeg heldig og har en kone som slipper meg til også. Jeg håper at pappablogging slår an mer i 2012, men er usikker på om det når fram. De fedrene som ikke er så interessert i barna sine første skritt vil heller ikke lese pappablogger, så det er litt som å tale for døve ører. Men det er en god måte å si fra på, ta opp likestilling og få ut irritasjon. Jeg anbefaler det virkelig til andre, sier han.

Les TV 2-reporter Kadafi Zamans siste blogginnlegg: «Mer hår enn hijab i Iran»