Hvis du synes disse formene er fristende, så kan det nå være mulig å gjøre et vinterkupp på BMW 6 serie.
Hvis du synes disse formene er fristende, så kan det nå være mulig å gjøre et vinterkupp på BMW 6 serie.

BMW 6-serie: Nå kan du gjøre vinterkupp på drømmebilen

Se hvor lav prisen er blitt på coupe-gliset.

BMWs mye omdiskuterte designer Chris Bangle fikk mye pes for mange av modellen sine. Men ettertiden har vist at han visste hva han gjorde – selv om det fremdeles er en del som hever øyenbrynene over bagasjelokket på 7-serien.

Når det gjelder Bangles mest vellykkede modell rent visuelt, vil vi påstå at det er nettopp 6-serien. En koloss av en coupe, som ga nytt liv til en klassisk modellserie som hadde lagt brakk i årevis, nærmere bestemt siden 1989.

Del med dine Facebook-venner

Bilen bygges på 5-seriens plattform, med litt kortere akselavstand. Totalt er faktisk bilen bare 2 centimeter kortere enn den store familiebilen den deler plattform med.

LES OGSÅ: Audi A8 coupe: Audien som aldri kom i produksjon

Bilen vi har funnet til salgs har to sett med 19
Bilen vi har funnet til salgs har to sett med 19

258 hk

Da den kom fikk virkelig GT-folket en ny kandidat til å kalle sin favoritt – for dette er klassisk en Grand Tourer.

6-eren er tilgjengelig med flere motorer, men felles for dem alle er at de byr på krefter i overflod. Inngangsmotoren er en spesielt utviklet 3-liter på 258 hk (630Ci). Det er nok til å sørge for 0–100 km/t på bare 6,5 sekunder.

Kjøreegenskapene er på typisk BMW-vis av ypperste klasse – med et sportslig utgangspunkt.

Biler med Dynamic Drive er spesielt populære. Dette systemet hindrer krenging, og gir enda bedre kjøreegenskaper.

LES OGSÅ: BMW 6-serie Grand Coupe: Endelig – nå kan denne bestilles!

MYE utstyr

Prisen på 630Ci som ny lå rundt en million kroner – og de har holdt seg rimelig høyt i pris siden. Det er heller ikke så mange å finne på bruktmarkedet. Særlig ikke på vinteren.

Men nå er det en modell ute til vinterprisen 389.000 kroner, ferdig registrert. Det er en pris som nok får mange til å begynne å telle sparepengene sine.

Det er dessuten snakk om en bil som er uvanlig godt utstyrt, med blant annet nevnte Dynamic Drive-system, head up-display, iPod-tilkobling, telefon, stor stereo og dobbelt sett med 19" felger.

Se hele annonsen her

– Ikke for alle

– Ja, dette er utvilsomt en grom bil, medgir Broom-Benny. Bileksperten påpeker imidlertid at bilen ikke passer for alle.

– Til tross for de utvendige målene, er baksetet svært trangt. Det er ikke spesielt fornuftig for voksne, men kan fungere for barn på korte turer, forteller han.

Bagasjerommet er på rause 450 liter, så det skal ikke by på problemer å få med seg kofferter og toalettveske.

– Men som alltid ved kjøp av denne typen biler, er historikk alfa og omega. Her gjelder det at bilen har blitt fulgt opp hos forhandler og tatt godt vare på. Da kan en sikre seg en lekker bil, mener Benny.

LES OGSÅ: BMWs superbil på billigsalg