Det ble mye prat, men ingen handel da Erik Åslien var innom Henrik Mohn (til venstre) og Glåmdal Bilsenter som solgte «momsfrie» nybiler i går. Foto: Vidar Nygårdseter, Glåmdalen
Det ble mye prat, men ingen handel da Erik Åslien var innom Henrik Mohn (til venstre) og Glåmdal Bilsenter som solgte «momsfrie» nybiler i går. Foto: Vidar Nygårdseter, Glåmdalen

Solgte 18 biler på én dag

Og det var kanskje ikke så rart. Se hva de gjorde!

Henrik Mohn og Glåmdal Bilsenters kutt av moms på nybilkjøp vakte oppsikt. Flere sto i kø da forhandleren åpnet dørene.

– Det har vært en knalldag. 18 solgte biler er det vi vanligvis har på en hel uke, forteller en begeistret Henrik Mohn til glomdalen.no. Han beskriver arbeidsdagen som en av sine aller beste noensinne.

Del med dine Facebook-venner

Henrik Mohn er lut lei myndighetenes avgiftspolitikk. Onsdag svingte Glåmdal Bilsenter i Kongsvinger øksa og fjernet momsen på nye biler.

– Vi har ikke tjent ei krone i dag, men har hatt det veldig morsomt. Heldigvis fikk vi litt hjelp av importøren slik at tapet ikke skulle bli så stort. På denne tiden av året har vi vanligvis ikke mange kundene innom som vurderer å kjøpe bil. Selgerne bruker å sitte i telefon for å få solgt de bilene vi selger i januar, sier Mohn.

Tilfeldig besøk

En ting er å diskutere bilkjøp og få et tilbud. En annen ting er å bestemme seg sånn over natta, eller på dagen, for å takke ja til tilbudet slik det var lagt opp til hos Glåmdal Bilsenter.

– Det var helt tilfeldig at jeg stakk innom her etter å ha vært på handletur i Sverige. Jeg visste ikke engang om kampanjen, men det er alltid moro å se på ny bil, sier Erik Åslien fra Årnes.

Han ble ekstra nysgjerrig siden bilen han kikket på, en Peugeot 508, kunne kjøpes for snaue 50.000 kroner mindre enn dagen før.

– Det blir nok ikke noe. Det er jo ei til hjemme som også må ha et ord med i laget også dersom vi skal bytte bil, sier han.

Men det var nok av andre som klarte å bestemme seg. Bilkjøperne var alt fra pensjonister i slutten av 80-åra til helt ferske bilførere.

– Kunne spart liv

Tidlig på ettermiddagen var det inngått kontrakt om salg av fire nye biler. Da klokka slo 21.00 var tallet 18. Peugeot 508 var aller mest populær.

Dette betyr at det ble solgt biler fra bilforhandleren til en reduksjon i pris på et sted mellom 750.000 kroner og én million kroner i løpet av en dag.

Salgsstuntet onsdag kom samtidig som Mohn gikk til angrep på skatte- og avgiftspolitikken på biler her til lands.

– Det ble mange telefoner og e-poster tirsdag etter at dette ble kjent, sier han.

Mohn mener myndighetenes skatter og avgifter på bil er dobbeltmoral på øverste hylle når de i det ene øyeblikket snakker varmt om miljøkampen, mens de i neste øyeblikk skrur opp bilavgiftene.

Gammel bilpark

– Vi har en bilpark som i snitt er 10,4 år, mens tilsvarende tall i Europa er åtte år. Med en yngre bilpark ville forurensingen blitt mindre. Jeg tror også at mange menneskeliv kunne ha vært spart fordi nye biler er mye sikrere, sier Mohn.

Spesielt mener han avgiftspolitikken er direkte distriktsfiendtlig siden folk på bygda ikke kan basere seg på kollektivtilbud.

– Så lenge det tilbudet ikke er godt nok må jo hver husstand ha opp til flere biler, sier Mohn.

Les flere bil og motorsaker fra Glåmdalens motormagasin her