SVs Heikki Holmås  foreslår 28 prosent skatt på boligsalg. Forslaget blir dårlig mottatt i Arbeiderpartiet.  (Foto: Morten Holm)
SVs Heikki Holmås foreslår 28 prosent skatt på boligsalg. Forslaget blir dårlig mottatt i Arbeiderpartiet. (Foto: Morten Holm)

SV-Holmås vil ha skatt på boligsalg

SVs lederkandidat mener dette vil hjelpe ungdom inn på boligmarkedet.

SVs Heikki Holmås mener det er blitt for dyrt å komme seg inn på boligmarkedet og foreslår 28 prosent skatt på boligsalg.

Urettferdig

– De som var så heldige som meg og kom seg inn på boligmarkedet midt på 1990-tallet, har trukket vinnerloddet. Nå ser det dessverre ut som den generasjonen trekker stigen opp etter seg, sier Holmås til VG.

SVs lederkandidat bruker sin egen situasjon som eksempel på urettferdigheten og sier en skatt på salg av alle boliger er et tiltak som vil kunne hjelpe ungdom.

Holmås vil ved siden av innføring av boligskatt fjerne dokumentavgiften for alle under 35 år, noe han mener i snitt vil gi 50.000 kroner i besparelser.

Han vil også ha full formuesskatt for bolig nummer to og for dem som eier andres bolig.

Lunken Ap-respons

Forslaget blir imidlertid dårlig mottatt i Arbeiderpartiet.

– Problemene med sterk boligprisvekst handler først og fremst om manglende boligbygging. Dette løses ikke gjennom skattesystemet, sier partiets finanspolitiske talsmann Torgeir Micaelsen. (©NTB)