Fedrene må engasjere seg mer i barnas skolehverdag, mener påtroppende leder for Foreldreutvalget for grunnskolen, Christopher Beckham. (Foto: TV 2)
Fedrene må engasjere seg mer i barnas skolehverdag, mener påtroppende leder for Foreldreutvalget for grunnskolen, Christopher Beckham. (Foto: TV 2)

– Foreldreutvalg er syklubber

Flere fedre må på banen i FAU-ene. Christopher Beckham vil ha slutt på kvinnedominans i skolen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christopher Beckham skal representere over en million foreldre som påtroppende leder for Foreldreutvalget for grunnskolen. Han overtar vervet etter Loveleen Brenna.

FAU`er er syklubber

Den påtroppende lederen er opptatt av saker som mobbing, skoleledelse, inneklima og budsjettkutt. Han har sett seg lei på kvinnedominansen i FAU`ene på skolene.

– Mange foreldreutvalg er nesten som syklubber, mener Beckham som ikke er redd for å snakke rett fra levra.

Les også: Dette bør barnet kunne før skolestart

Vil ha flere fedre

– Det jeg ønsker når jeg sier det, er å få flere menn til å være aktive i sine barns skolehverdag. For det er altfor mange menn som ikke er på skolearenaen, forteller Christopher Beckham til God morgen Norge.

– FAU skal ikke lage vafler

For meg er syklubb et litt negativt ladet ord. Er det ikke det i dine ører?

– Jo, det er kanskje det. Men jeg ønsker en debatt rundt hva vi skal gjøre i foreldreutvalgene. FAU skal ikke være et sted der vi treffes for å lage vafler til skoleavslutningene, men skal være et et sted der vi skal mene noe om skolehverdagen til våre barn. Derfor må vi ha mennene inn, mener Beckham.

Les også: Skoleklasse byttet ut blokkfløyte med ukulele

Gamle kjønnsrollemønstre

Beckham understreker at veldig mange kvinner gjør og har gjort en god jobb i foreldreutvalgene. Han tror det er gamle kjønnsrollemønster som gjør at ikke flere fedre engasjerer seg i skolen.

– Jeg vil ha flere mødre ut på fotballbanen som trenere og flere fedre inn i FAU`ene, sier Christopher Beckham, som for øvrig ikke er i familie med David Beckham.