Venter du på en telefon fra Hamar om at du har vunnet 185 millioner kroner i kveld, kan du måtte vente en stund.

Dataproblemer hos det finske spillselskapet som deltar i det nordisk-/baltiske-lotteriet skal være årsaken.

Finske problemer

Det finske spillselskapet Veikkaus opplyser om problemene på sine nettsider, og dansk spill som har sekretariatet for lotteriet bekrefter overfor dansk TV 2 at trekningen av gigantpremien er utsatt.

– Det ser ut som det er i Finland at en ikke har fått opptellingen av antall spilte rekker til å stemme, sier informasjonssjef Thomas Rørsig i Danske Spil til tv2.dk.

Les også: Dette bør du IKKE gjøre om du vinner superpotten i Vikinglotto

Flere problemer

Det er ikke første gang det er problemer for Viking Lotto. Problemer hos det finske spillselskapet gjorde at trekningen den 23. november i fjor måtte utsettes til den påfølgende dagen. 16. november knelte datasystemet til Norsk Tipping på Hamar, noe som gjorde at flere ikke fikk levert inn sine mulig vinnerkuponger.

Viking Lotto trekkes hos Norsk Tipping på Hamar og trekningen skulle etter planen sendes på NRK klokken 20.45 i kveld. Seerne av programmet ble møtt med en beskjed om at vinnertallene ville være tilgjengelig på tekst-tv og Internett, når trekningen var gjennomført.

Gigantpremie

Går lykketallspotten inn, og det kun er en vinner, sitter vinneren igjen med svimlende 185 millioner kroner i kveld. Dette skyldes at lykketallet ikke har blitt trukket ut samtidig som noen har vunnet førstepremien på 35 uker.

Det er de nasjonale lotteriene i Danmark, Sverige, Finland, Island, Estland, Latvia, og Litauen, foruten Norge som står bak lotteriet.

Les også: Spilleavhengige: – Ubehagelig med rekordpottreklame

dcsimg