Dropper du sminken til daglig fordi du ikke har tid eller lyst til å stå foran speilet i en liten evighet?

Slik trenger det ikke være. En enkel og smakfull hverdagslook tar ikke mer enn ti minutter. Det gjelder bare å få dreis på teknikken!

Jan Thomas viser sine triks

I videoen under viser Jan Thomas «Sesongens happy», Emilie, hvordan hun ved hjelp av en god foundation og svamp kan legge grunnlaget for en hverdagsmakeup.

Her er noen foundation-tips å ta med seg på veien:

Et ansikt har ikke bare en farge. Kjøp derfor to foundationer som du tar på håndflaten. Begyn med den lyseste fargen, og påfør denne rundt øyepartiet, hvor huden gjerne er lysest. Miks så sammen de to nyansene til de ulike delene av ansiktet, slik at fargen kommer så tett som mulig opp til din naturlige hudfarge.

Se an huden din

Har du fet hud, bør du velge en mattende foundation som ikke inneholder olje. Tørr hud har gjerne godt av foundation som er rik på fuktighet, mens mineralfoundation er perfekt for deg som sliter med uren hud.

HVERDAGSMAKEUP: Fra toppen t.v: Dream Tint med SPF 15 er en farget primer som gir et kremaktig dekke. Kommer i fem ulike farger, samt en brighterer som myker opp ujevne hudtoner. Påføres på samme måte som fuktighetskrem (kr 465, Jane Iredale). Leppebalsam med duft av kokosnøtt. Inneholder kokos, sheasmør, ricinolje, jojobaolje og mandelolje (kr 45, Yves Rocher), Lpgloss med kamille tilfører fuktighet og pleier leppene. Inneholder vitamin E og kamilleekstrakt. Finnes i fem forskjellige farger (kr 170, Zanzuel). Super Volume Mascara gir fyldige vipper. Inneholder marulaolje og økologisk bivoks (kr 149, The Body Shop). Ageless Elixir 2 in 1 Foundation inneholder serum og SPF 15 (kr 159, Max Factor). Beauty Blender er en makeupsvamp som skal gjøre det enklere å legge foundation (kr 199, Parfymelle).

Har du jevn og fin hud fra før, kan du droppe foundation helt. Eventuelt kan du bruke en farget dagkrem, som både tilfører huden fuktighet og jevner ut hudtonen. En farget dagkrem vil gi et mer naturlig resultat enn foundation, men har mindre dekkevne.

LES OGSÅ: Slik legger du hverdagsmakeup

Mange tester produkter på hånden, men det er ikke sikkert at hudtonen er den samme der som i ansiket ditt. For å finne den fargen som passer perfekt til deg, bør du derfor teste foundationen to-tre ulike steder, for eksempel på haken, kinnet og halsen. Det bør være god lys i rommet, helst dagslys. Synes du det blir vanskelig å bestemme deg med en gang, kan du be om å få med produktprøver hjem.

Slik legger du maskara?

Maskara gir deg et åpent og våkent blikk. Legg to lag svart maskara på de øvre vippene. Usikker på hvordan du bør legge maskara for et best mulig resultat?

* Rull kosten ut av beholderen når du åpner maskaren. Hvis du pumper maskarabørsten ut og inn, kan du få luft inn i maskaraen slik at den tørker ut raskere enn nødvendig.

* Tørk av overflødig maskara på kosten for å unngå klumper.

* Påfør maskara innerst ved vipperoten, og jobb deg utover på vippene med sikksakkbevegelser. Bruk kosten for å separere vippene.

Naturlige lepper

La leppene være naturlige. Bruk en god leppepomade eller en lip gloss uten for mye skimmer. Husk at også leppene skal beskyttes mot solen! Velg produkter som inneholder solfaktor (SPF).