Ferrari FF: Her blir det dyrt hvis isen svikter

Den ene superbilen etter den andre svingte seg på Vurrusjøen.

Denne Ferrari FFen 'forvillet' seg ut på Vurrusjøen Ice Way i helga, sammen med rundt 60 andre biler. Andelen av disse som var såkalte drømmebiler var betydelig.
FOTO: DMW Foto Daniel M.W.
Denne Ferrari FFen "forvillet" seg ut på Vurrusjøen Ice Way i helga, sammen med rundt 60 andre biler. Andelen av disse som var såkalte drømmebiler var betydelig. FOTO: DMW Foto Daniel M.W.

Ferrari FF, Nissan GT-R, Porsche, Lamborghini og Tesla Roadster var blant bilene som hadde tatt turen til Ferdinand Ice Festival på Vurrusjøen like ved Femundsmarka nasjonalpark, for å prøve seg på iskjøring.

Isbanekjøring som fenomen har blitt stadig mer populært de siste årene – og det begynner å bli mange arrangement å velge i for dem som liker å legge bilen sidelengs gjennom svingene.

En 2012-modell Nissan GTR med vinterkamuflasje var også på plass.
FOTO: Jørn Magister Kristensen
En 2012-modell Nissan GTR med vinterkamuflasje var også på plass. FOTO: Jørn Magister Kristensen

LES OGSÅ: Ferrari FF: Blir nesten 250.000 kroner billigere i 2012

Del med dine Facebook-venner

Den mest drømmebil-tunge av disse må være Ferdinand Ice Festival. Dit kommer en drøss med millionglis for å vise hva de - og sjåførene - duger til på svært utfordrende underlag.

Til og med den amerikanske ambassadøren i Norge, Barry D. White, tok turen. Han fikk prøve seg i alt fra den vesle og kjappe elbilen Tesla Roadster til biler han nok følte seg mer hjemme i, som en gammel Chevrolet Corvette Stingray cabriolet og Camaro.

Her er den amerikanske ambassadøren Barry B. White i fint driv i en klassisk Corvette Stingray kabriolet. FOTO: Monica Rørtveit
Her er den amerikanske ambassadøren Barry B. White i fint driv i en klassisk Corvette Stingray kabriolet. FOTO: Monica Rørtveit

– Den råeste motorlyden

Det er femte året festivalen avvikles, og denne gangen var det knyttet spesielt stor spenning til nykommeren Ferrari FF. Den nye hyttebilen for de som har så mye penger at de ikke vet hvor de skal gjøre av dem.

– Det er i alle fall ingen tvil om at FF stakk av med prisen for helgas råeste motorlyd, humrer Gunnar Birkenfeldt, daglig leder av Ferdinand Motor i Bergen.

500 publikummere lørdag, og totalt rundt 60 biler, viser at mange er nysgjerrige på konseptet – og bilene.

Det var ikke bare bilene som var flott å se på - området rundt Vurrusjøen Ice Track.
Det var ikke bare bilene som var flott å se på - området rundt Vurrusjøen Ice Track.

LES OGSÅ: Ferrari FF: Åtte nordmenn har kjøpt drømmebilen

Langstrekke på 1,2 kilometer

Banen på Vurrusjøen drives i samarbeid med NMK Engerdal. Den har en isbane på totalt 4,4 km – og en bredde på 15–20 meter.

På langstrekken, som måler 1.200 meter, er det mulig å oppnå hastigheter ingen andre isbaner kan vise til.

– Nå satser vi på å gjøre dette til en årlig tradisjon første helga i januar, sier Birkenfeldt.

Her kan du se et klipp fra arrangementet - klikk på videovinduet under:

http://www.youtube.com/watch?v=OXYPCRiUwds&feature=related

SE VIDEO: Dette kaller vi kostbar krasj