Leverandøren garanterer at plastlommen er vanntett ned til 60 meter. (Foto: Ronald Toppe)
Leverandøren garanterer at plastlommen er vanntett ned til 60 meter. (Foto: Ronald Toppe)

Mobilkondom som fungerer

Vi har testet en plastlomme som gjør at du kan bruke telefonen selv i pøsregn.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist høst ødela jeg to mobiler. Den første druknet ettertrykkelig 9. august da vi bommet litt under en regatta, og fikk en kjempesjø inn over seilbåten.

Den andre ga opp ånden etter å ha lagt i lommen min de 15 minuttene det tar å gå til jobb gjennom Bergen sentrum. Det pøsregnet, og jeg hadde på meg både regnjakke og regnbukse, men verkstedet fortalte at litt kondens kan være nok til å ødelegge en iPhone.

Det var fint vær vær 9. august, men ute i Korsfjorden blåste det 16 sekundmeter. (Foto: Ronald Toppe)

Les også: Hvor mye regner det egentlig i Bergen

Dårlig løsning

Jeg har tatt godt vare på telefon nummer tre. Er det risiko for sjøsprøyt eller bergensk styrtregn har jeg hatt den i en plastlomme.

Det har vært en dårlig løsning.

Det siste bildet tatt med mobilen og blogget før den druknet. Lenger ute går sjøen hvit. Vi satte for mye seil, ble tippet over på siden av vind og sjø, og ble søkkvåte fra innerst til ytterst. (Foto: Ronald Toppe)
Årsaken er at de de lommene jeg har brukt har vært tykke og ubehagelige å ha i bukselommen. En av dem var så stiv at plasten sprakk etter kort tid.

Det andre problemet har vært at telefonen må ut av beskyttelsen for å brukes. Det har ikke vært mulig å navigere på skjermen gjennom den.

Fungerer

Nå har det dukket opp en lomme som fakisk fungerer.

aLoksak ser nesten ut som de ziplock-posene du kan ha matpakken din i. Plasten er tynn og myk, og posen lukkes på samme måte.

iPhonen kan brukes som vanlig når den er inne i plastlommen. (Foto: Ronald Toppe)
Men i følge den amerikanske produsenten er posene vanntett ned til 60 meter, støvtette, og tåler temperaturer mellom 40 minus og 60 pluss. Det aller beste er at telefonen kan brukes som normalt, uten at du må ta den ut av posen. Du kan taste på skjermen gjennom plasten, og plasten er så tynn at du også kommer til de ørsmå knappene på telefonen.

Jeg har både tekstet og telefonert i pøsende regnvær, uten problemer. Plasten er laminert i fire lag, kjempesterk, og like hel og fin etter flere dager i lommen.

Posene kommer i ulike størrelser, også til lesebrett, og importeres av Aktiv. Du får tak i dem i de fleste større sportsbutikker, en pakke med tre til iPhone koster kr 69.

Les også: Storm og snøvær på vei