Stavanger (TV2 Sporten): Etter Vikings første trening i 2012 fikk TV 2 nei på spørsmål om et intervju med klubbens nye trener Josep Clotet Ruiz.

Klubben gjorde det klart at «Pep» ikke var tilgjengelig for pressen. Manager Åge Hareide hadde følgende forklaring til bestemmelsen om at det i hovedsak er han som skal uttale seg om det sportslige i klubben.

- For det første er jo «Pep» spansk. Han skal da oversette til engelsk. Og så skal du som er norsk, stille spørsmålene til ham på engelsk igjen. Da kan det fort bli misforståelser. Det kan oppstå en krysskommunikasjon mellom oss. Da er det bedre at jeg kommuniserer utad og at han tar seg av treningene. Så kan Clotet og jeg prate internt, sa Åge Hareide til TV 2 Sporten.

Et intervju gjort med Josep Clotet høsten 2011 viser derimot at spanjolen behersker engelsk på en tilfredstillende måte. Som vi kan se av intervjuet er trolig ikke språkkunnskapene hovedårsaken til at Viking har valgt strategien om å la Clotet forholde seg minst mulig til media.

Se intervjuet øverst i artikkelen

Vikings håp om å unngå misforståelser, og at det fort kan oppstå krysskommunikasjon er trolig hovedårsaken til den avgjørelsen.

- Spesielt hvis ting ikke skulle fungere er det viktig at det kun er en mann som uttaler seg, sa Hariede tirsdag.

Viking spiller første treningskamp kommende lørdag mot Randaberg. Det blir første gang Josep Clotet leder Viking-laget fra benken sammen med Hareide. Kampen ser du direkte på TV 2 Sumo klokken med avspark klokken 14:00

Josep Clotet Ruiz (Foto: Frode Olsen)