Om du skal skrive din kjærlighetsliste, hvilke kritierier ville du satt høyest? En undersøkelse viser at hva du skriver avhenger av hvilke generasjon du tilhører. (Foto: Illustrasjonsfoto)
Om du skal skrive din kjærlighetsliste, hvilke kritierier ville du satt høyest? En undersøkelse viser at hva du skriver avhenger av hvilke generasjon du tilhører. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Her er ønskelisten for den perfekte kjærligheten

Den eldste generasjonen er de mest kresne, mens de unge og single er mest opptatt av utseende.

Se listen for din generasjon her!

Hva vi ser etter hos en partner avhenger av hvilken generasjon vi tilhører.

En helt ny undersøkelse fra nettdatingsiden match.com viser at de som er født på 40-tallet viser seg å være den absolutt mest kresne generasjonen.

80-tallsgenerasjonen viser seg derimot å være langt mer åpen på hva de leter etter i en partner.

Vi spurte folk på gata hva de ser etter hos en partner. Se video over!

Her er kjærlighetsønskelisten for din generasjon:

40-tallistene

50-tallistene

60-tallistene

70-tallistene

80-tallistene

Ung og konservativ

– Det er tydelig at den eldre generasjonen vet hvem de er. De vet hvordan de vil leve og er ikke villig til å forandre seg for en partner, sier Hanna Bergholm i match.com.

Bergholm synes det er interessant å se at dagens unge, single ser etter egenskaper som forbindes med det tradisjonelle; en romantisk, familiekjær og – for kvinner – en handy mann som kan fikse i huset.

Felles for alle generasjoner er at vi leter etter en partner som er snill, omtenksom, glad og positiv. De fleste single i undersøkelsen er også ute etter et langvarig forhold.

Politikk og fri sex

Frode Thuen er psykolog og forfatter. Han mener hva vi ser etter hos en partner avspeiler hvor gammel man er og hvor man er i livet.

– 68-generasjonen har vært politisk aktiv. De er åpen for en mer alternativ måte å leve livet på sammenlignet med det som er vanlig i dag, sier Thuen.

Han tror det kan være grunnen til at 40-tallistene ikke ønsker å bo med en eventuell ny partner, og at ikke alle av dem ønsker seg langvarige forhold, men heller litt mer løse forbindelser.

Les også: Slik overlever du som voksen

Pupper og lår

Den yngste generasjonen i undersøkelsen, 80-tallistene, er mest opptatt av utseende når det kommer til partnervalg. Thuen er ikke overrasket.

– De vokser opp i en tid der vi er mer kropps- og utseendefiksert enn før. De har også større mulighet til å påvirke sitt utseende – ikke bare med kirurgi – men også med klær, sminke og hudpleie, sier Thuen.

Man kan kanskje tenke seg at det vi vektlegger når det gjelder valg av partner vil endre seg jo eldre vi blir. Det er ikke Thuen så sikker på.

– Grunnleggende verdier og holdninger er noe vi former i ung alder, og disse følger oss i stor grad hele livet. Og med nye generasjoner kommer nye trender, sier Thuen.

Hvor i Norge er vi mest sporty? Og hvor er vi mest glad i sex? Les mer her!

Til døden skiller oss ad

Hva bør vi se etter om vi håper på et livslangt forhold?

– Om man er på omtrent samme sted i livet øker sannsynligheten for å lykkes. Er aldersforskjellen større enn ti år er sjansen større for at forholdet ryker.

Ifølge psykologen er ikke like interesser og politisk syn avgjørende for et langt og lykkelig forhold.

– Det som er avgjørende er ikke størrelsen på forskjellene, men hvordan man håndterer de, sier Frode Thuen.

Her er kjærlighetsønskelisten for din generasjon:

40-tallistene

50-tallistene

60-tallistene

70-tallistene

80-tallistene