All inclusive er en reiseform som stadig blir mer populær med hotell, reise, samt mat og drikke inkludert i prisen. Hva slags mat kan du vente deg, og ikke minst – hvor variert er den?

Familien Fidfinnsdottir/Jonsson med barna Reynir (11), Elisa (6) og Heidi (15 mnd) fra Moi var på all inclusive-ferie for første gang i høst på Gran Canaria. De bodde på Ving-hotellet Puerto Azul i Puerto Rico i to uker.

Se «Redd ferien min» på TV 2 torsdag kl. 20.30

Les også: Guttegjeng fikk hotellrom med barnesenger og knøttebad

Filmet og fulgte med

«Redd ferien min» ba familien følge ekstra godt med på matutvalget over en periode på seks dager og filme maten. Familien har store forventninger.

RFM-logo-master-CMYK

– Jeg liker små pølser, sier Elisa (6).

Broren håper all inclusive-tilbudet inkluderer sjømat.

– Fisk, krabbe, reker, blåskjell, kongereker, scampi. Og kanskje de til og med har kongekrabbe, sier Reynir (11).

Saken fortsetter under bildet.

allinclusive5 (Foto: Privat)


Les også: Dette er nordmenns favoritthoteller

Sjekk regnestykket

For all inclusive betaler familien Fidfinnsdottir/Jonsson 2400 kroner per uke. Ifølge Ving betaler familien kun for to voksne da mat og drikke på dette hotellet er gratis for barn til og med 11 år som reiser med en voksen. Vi har beregnet at hvis familien i stedet hadde spist alle måltidene på lokale spisesteder i en uke ville prisen ha vært på 6100 kroner per uke.

På to uker med all inclusive, forutsatt at de spiser alle måltidene på hotellet, sparer de 3700 kroner per uke, til sammen 7400 kroner.

I prisen på det aktuelle hotellet inkluderer all inclusive frokost-, lunsj- og middagsbuffet med lokal drikke til maten, enten vin, øl, brus eller mineralvann. Snackbaren er åpen mellom kl. 12 og 17, bassengbaren er åpen fra kl. 10 til 23, man får is i snackbaren mellom kl. 16 og 18, og baren er åpen mellom kl. 11 og 23.

Saken fortsetter under bildet.

allinclusive-frokost (Foto: Privat)


Les også: Hotellet i Tyrkia ødela familien Høies ferie

Reynir: – Ikke helt fornøyd

– Vi er så langt veldig fornøyde. Det er god variasjon, veldig greit, alle finner det de vil ha, sier mor Thorunn etter noen dager.

– Jeg synes all inclusive er verdt det, spesielt for familier med små unger. Alt du trenger er rett ved siden av deg, sier far Runar.

Men Reynir som er ekstremt glad i sjømat er ikke helt fornøyd.

– Det har vært lite fisk. Her er havet, jeg skjønner bare ikke hvorfor ingen kan gi meg noe fisk til middag. Gi meg en fiskestang så skal jeg hente fisken selv, sier Reynir (11) og peker på havet som ligger kort vei fra familiens balkong.

Men kommer familien til å reise på all inclusive-hotell neste gang?

– Skal jeg reise en gang til reiser jeg uten all inclusive. Konklusjonen er at all inclusive er greit, men vi liker å ha friheten til å velge selv, sier mor Thorunn.

Les også: Ryanair nektet Helene (12) å fly hjem fra London

Kostnadskontroll og uforutsigbart

Rolf Forsdahl, reiselivsdirektør i HSH, forteller at all inclusive fikk en markant økning under forrige finanskrise, og at etterspørselen er økende.

– Det vi har grunn til å tro er at folk velger all inclusive fordi det gir et tilbud med kostnadskontroll. Vi vet at de som kjøper en dyr ferie uten all inclusive og tenker «når vi først kommer dit lever vi billig», ikke får det helt til, sier Forsdahl.

At man har kontroll på utgiftene, at beslutningene allerede er tatt og at det er forutsigbart gir en komfort som appellerer til mange.

– Når det koster 2400 kroner for mat til en familie på fem over en uke – er maten bra nok?

– Vi har ikke fått noen klager som tyder på at det ikke er godt nok. At reisearrangøren står for maten gir en viss kontroll, og det skal tilfredsstille norske hygiene- og kjøkkenkrav. Og det vi har sett er at etterspørselen har vært stigende, og det bekrefter nok at dette er en innkjøpsform som deler av markedet setter pris på, sier Forsdahl.

Trenger du hjelp med en forbrukersak? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

Følg oss på Facebook og Twitter