Sander (11), Simen (12) og Benedikte (11) er strålende fornøyd med å kaste blokkfløyta   og få opptre i God morgen Norge med ukulelespilling. (Foto: Stine Eriksen)
Sander (11), Simen (12) og Benedikte (11) er strålende fornøyd med å kaste blokkfløyta og få opptre i God morgen Norge med ukulelespilling. (Foto: Stine Eriksen)

Skoleklasse byttet ut blokkfløyte med ukulele

Instrumentbyttet er til stor glede for elever og foreldre.

Da Elisabeth Thormodsrud fikk beskjed om at hun skulle undervise sjetteklasse ved Hallingstad skole i Lier i musikk, tenkte hun med grøss og gru på blokkfløyta.

Se nettserien Nordfor sola her!

Ut med blokkfløyta

Men hvem sier at man spille blokkfløyte?

Ingen. For selv om blokkfløyta har vært en del av musikkundervisningen i barneskolen siden starten av 1900-tallet, er det ikke lovfestet at det er akkurat dét instrumentet som skal spilles.

Men det er enkelt å spille blokkfløyte. Og den er grei å putte i sekken.

– Men det er ukulele også, sier Thormodsrud.

Dyrere – men bedre

Musikklærer Thormodsrud har spilt gitar siden hun var fem, og da hun ble oppmerksom på ukuele var ideen plantet. Hun ville bytte ut blokkfløyta med ukulele.

Som sakt, så gjort. Med rektor Rune Drangsland på laget ble det kjøpt inn 20 ukuleler på skolens regning. Instrumentet er litt dyrere enn blokkfløyte – men oi, så mye bedre det låter.

Nå har sjetteklassen ved Hallingstad skole spilt ukulele i over tre måneder, og blitt ganske flinke.

Hør sjetteklassen spille ukulele i videoen over!

Følg God morgen Norge på Facebook. Klikk her!

Sander (11), Simen (12) og Benedikte (11) er strålende fornøyd
  med å kaste blokkfløyta - og få opptre i God morgen Norge med ukulelespilling.
  (Foto: Stine Eriksen)
Sander (11), Simen (12) og Benedikte (11) er strålende fornøyd med å kaste blokkfløyta - og få opptre i God morgen Norge med ukulelespilling. (Foto: Stine Eriksen)

Les også: Kjæledyr gir deg bedre helse

Gledelig for foreldre

Vanskelig? Nei, ikke ifølge sjetteklassingene.

– Det er kjempegøy. Og ikke sælig vanskelig. Også behøver man ikke å kunne noter, sier Sander (11), Simen (12) og Benedikte (11), som gledelig byttet ut blokkfløyta med ukulele.

– Det er veldig sosialt. Også kan du synge samtidig!, legger Thormodsrud til.

Hun har opplevd stor interesse blant elevene for byttet av instrument. Flere av dem har gått til anskaffelse av sin personlige ukulele.

– Nå er det mange glade foreldre i Lier som har fått en pause fra blokkfløytetoner hjemme, tror musikklærer Thormodsrud, som planlegger ukulelekurs for de andre lærerne, foreldre og elevene som ønsker å lære mer.

Ukulele er lett å lære. Med tre grep kan du spille mange sanger.
  Sjetteklasse ved Hallingstad skole i Lier er strålende fornøyde med å
  ha byttet ut blokkfløyte med ukulele. (Foto: God morgen Norge)
Ukulele er lett å lære. Med tre grep kan du spille mange sanger. Sjetteklasse ved Hallingstad skole i Lier er strålende fornøyde med å ha byttet ut blokkfløyte med ukulele. (Foto: God morgen Norge)

Les også:

– Ikke kjeft på barna fordi de har drukket