Hadde du gjettet hva dette var hvis du ikke visste merket? Akkurat det er ikke veldig enkelt med den nye crossoveren fra Opel.
Hadde du gjettet hva dette var hvis du ikke visste merket? Akkurat det er ikke veldig enkelt med den nye crossoveren fra Opel.

Opel Mokka: Overrasker med ny liten-SUV

Opel kaster seg inn i et bilsegment som øker sterkt.

Markedet for små SUV-er – eller crossovere som de også kalles – er i kraftig vekst: Sist ut: En Opel som vi har hørt lite til underveis i utviklingen, men som det nå akkurat er sluppet bilder av.

Dette er splitter nye Opel Mokka. En bil som kommer til å bli viktig for Opel i årene framover, ikke minst fordi de ikke har lyktes særlig godt med mellomklasse-SUV-en Antara.

med dine Facebook-venner

19 oppbevaringssteder

Men skal vi aller først bruke noen linjer på det noe spesielle navnet? I sin pressemelding forteller Opel at navnet er inspirert av de små og runde kaffebønnene Coffea Arabica. "Den er rik på karakter og full av energi, akkurat som Opel Mokka". Så vet vi det!

Med lengde på 428 centimeter, plasserer bilen seg midt i denne klassen. Opel lover et romslig interiør, foreløpig oppgir de ikke bagasjeromsvolum med baksetene i bruk, men feller du ned alt, kan du boltre deg på 1372 liters lasteplass.

Det praktiske understrekes også av at bilen skal ha 19 forskjellige oppbevaringssteder. Da burde det være rikelig plass til både solbriller og kaffekopper og CD-plater.

Opel-Mokka-forfra
Opel-Mokka-forfra

LES OGSÅ: Dette er de 10 beste SUV-ene

To- og firehjulstrekk

Mokka kommer med både to- og firehjulstrekk. Alle manuelle girkasser er utstyrt med start/stopp-system. Bensintilbudet består av en 85 kW/115 hk, 1,6 liters motor samt en 103 kW/140 hk 1,4 l Turbo med 200 Nm dreiemoment.

En dieselmotor med 93 kW /130 hk, 1,7 CDTI med 300 Nm er også tilgjengelig. 1,7 diesel blir tilgjengelig med både to- og firehjulsdrift.

LES OGSÅ: Opel Astra GTC ala Irmscher

Avansert utstyr

På utstyrsfronten kommer Mokka med blant annet «Driver Assistance Systems» basert på Opel Eye kamerasystem, samt ryggekamera. I tillegg til en god lasteplass, tilbyr Mokka den fullt integrerte, siste generasjon Flex-Fix sykkelstativ, som er eksklusivt for Opel.

Du kan også få ting som Advanced Adaptive Forward Lightning (AFL+) som øker kjøresikkerheten og er basert på tredjegenerasjons Bi-Xenon lyssystemer og inkluderer fullt lysassistent (HBA). Den nye generasjonen Opel Eye frontkamera er også tilgjengelig. Det gir sjåføren tilgang til en rekke funksjoner, blant annet varsling når du kommer ut av filen (LDW), kollisjonsvarsling (FCA) og andre generasjons teknologi for gjenkjenning av trafikkskilt.

LES OGSÅ: Derfor havner SUV-eierne mye oftere i grøfta

Opel-Mokka-bakfra
Opel-Mokka-bakfra

LES OGSÅ: Vi har testet Norges billigste SUV